eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Féltek a zavargásoktól, ezért nem vettek autót a magyarok márciusban?

Kevesebb autót adtak el márciusban a kereskedők, mint a korábbi hónapokban - mondta el az InfoRádiónak Gablini Gábor. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint a változás részben a nemzeti ünnep körüli politikai bizonytalanságnak köszönhető. Hozzátette, az autópiac kiigazítása zajlik, mivel korábban olyanok is vettek autót a különböző akciók miatt, akik nem engedhették meg maguknak.

Tíz százalékkal csökkentek a gépjármű-eladások márciusban - mondta el az InfoRádiónak Gablini Gábor. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke hozzátette: a kisebb kategóriájú autók visszaesése nagyobb mértékű.

Gablini Gábor szerint jelenleg a piac gyógyulása folyik, és egészséges konszolidáció zajlik. Kifejtette: 2003 és 2005 között a piac többet teljesített a reálisan elvártnál, az akciók miatt olyanok is vásároltak autót, akik nem engedhették meg maguknak.

Márciusra rányomta a bélyegét a politikai bizonytalanság, ami miatt kiürültek a szalonok - emelte ki a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.

Gablini Gábor hozzátette: amikor kiderült, hogy nem lesznek olyan zavargások, mint ősszel, érezhetően megnövekedett az érdeklődés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×