Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokkolta a piacot a Sony

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az utóbbi három év legnagyobb árfolyamesését szenvedték pénteken el a Sony részvényei a tokiói tőzsdén. A világ második legnagyobb szórakoztató elektronikai cége azzal kedvetlenítette el a piacot, hogy szerényebb bevételt jelzett előre a vártnál. A Sony megnövekedett költségeit azzal magyarázza, hogy sokba kerül a Playstation 3 játékkonzol kifejlesztése.

A piacot szinte sokkolta, amikor a Sony közölte, hogy ebben a pénzügyi évben közel felére csökken úgynevezett üzemeltetési haszna. Ennek nyomán ma több mint öt százalékkal esett a Sony-részvények ára.

A jó eredményre számító befektetőknek hideg zuhanyként érkező hír mögött az áll, hogy a szórakoztató elektronikai óriáscég jelentős összegeket áldoz a népszerű Playstation videojáték konzol következő generációs modelljének kifejlesztésére.

A Playstation 3 képes lesz egy új DVD-szabvány, a nagyfelbontású Blue Ray lemezek lejátszására, a játékoknál rendkívül fontos grafikai teljesítményt pedig a cég eddigi leggyorsabb processzora, a Cell chip biztosítja majd.

A vetélytársak örülnek

De ez még mindig csak a jövő, mert a cég nemrég májusról az őszi hónapokra halasztotta a konzol piacra dobását.

Akik mindennek örülnek, azok a riválisok, például a Microsoft, az Xbox 360-as konzol gyártója.

A múlt héten a piac még bizakodóan várta a Sony bevételi adatait és a részvény ára 4 éves rekordot döntött.

A most bejelentett profit visszaesést a cég a Sony LCD televíziók és processzorok eladásából szeretné ellensúlyozni, mert ezekből nagyobb bevételre számít.