eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kárpáti Róbert: pszichés felkészületlenség okozta a bukaresti vereséget

Nem a kellő játéktudás hiánya, inkább a pszichés felkészületlenség vezetett a magyar labdarúgó válogatott súlyos vereségéhez szeptember elején Bukarestben, a 3:0 arányban elvesztett világbajnoki selejtezőn - állítja az InfoRádiónak nyilatkozó sportpszichológus. Kárpáti Róbert az Arénában beszélt arról, milyen technikákkal lehet megpróbálni kezelni egy ilyen helyzetet.

A sportpszichológus emlékeztetett arra, hogy a ,80-as években már volt világbajnoki selejtezőnk Romániában, akkor Mészöly Kálmán volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Õ azt találta ki, hogy másfél órával a mérkőzés előtt kiküldte a magyar válogatottat melegíteni, és mire a mérkőzés elkezdődött, addigra a román szurkolóknak már alig volt hangjuk.

Léteznek tehát olyan technikák, amelyekkel meg lehet egy ilyen helyzetet oldani - hangsúlyozta Kárpáti Róbert. Utalt arra, hogy vannak például bizonyos akusztikai technikák , amelyekkel a fülsiketítő hangerőt stúdiókörnyezetben tudják szimulálni.

S bár a focisták azt nyilatkozták, hogy Törökországban hasonló hangulatban fogadták őket, de a lelki nyomás nyilván egy Magyarország-Románia mérkőzésen nagyobb, mint egy Magyarország- Törökország mérkőzésen - fűzte hozzá a szakember.

A teljes beszélgetést vasárnap este 6 órakor hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×