Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újságírónak állt az alelnökjelölt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sarah Palin, a 2008-as elnökválasztás republikánus párti alelnökjelöltje a Fox News kommentátora lesz. Az egykori alaszkai kormányzónő, akit annak idején szinte a teljes ismeretlenségből repített az elnökválasztás az országos ismertségig, és ma is az egyik legnépszerűbb konzervatív személyiség, többéves szerződést írt alá a hírtelevízióval.

A nagy rivális, a liberális szemléletű CNN hírtelevízió úgy kommentálta a hírt, hogy Palin - aki nem zárta ki, hogy 2012-ben esetleg sorompóba száll az elnökségért folyó küzdelemben - ezzel egyértelműen azt üzeni: nem indul a következő elnökválasztáson.

Paul Begala, a CNN elemzője szerint a hírt sajnálattal fogadják a demokrata pártiak, akik meg vannak győződve: ha Palin lenne az ellenfél, gyerekjáték lenne legyőzni, esélye sem volna Barack Obamával szemben.

Nancy Pfotenhauer, John McCain szenátor, a korábbi republikánus elnökjelölt kampányszóvivője is úgy látja: Palin szerződése azt jelzi, a volt kormányzó nem pályázza meg az elnökséget 2012-ben.

Larry Sabato, a Virginiai Egyetem politológusa viszont úgy foglalt állást, hogy a tévékommentátori szerződéssel Palin egyáltalán nem vágja el magát az elnökjelöltség lehetőségétől. Ellenkezőleg, a tévé széles nyilvánosságot biztosít majd neki, mielőtt eldönti, mit csináljon 2012-ben.

Sarah Palin rendkívüli népszerűségnek örvend a konzervatív szavazók körében, a liberálisok és környezetvédők viszont gyűlölik. A volt kormányzó eddig annyit mondott jövőjéről: legközelebbi terveiben az szerepel, hogy segíteni fogja a republikánus jelölteket a 2010-es félidős kongresszusi választásokon.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Palin esetleg saját műsort is vezetne a hírtévében, ahogy ezt teszi egy másik neves konzervatív politikus, Mike Huckabee, Arkansas állam egykori kormányzója, aki 2008-ban jó eséllyel pályázott a Republikánus Párt elnökjelölésére. Ugyancsak a Fox News kommentátora lett Karl Rove, George Bush volt elnök egykori főtanácsadója.