Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jack Nicholson nem tudja levenni a szemét Hillary Clintonról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hatalmas nőcsábász hírében álló Jack Nicholson a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban elárulta: Hillary Clintonra szavaz. A volt first ladyre azonban ezúttal nem elsősorban szépsége miatt szavazna, annak ellenére, hogy - mint nyilatkozta - nem tudja levenni a szemét róla, amikor látja a televízióban.

A két rákbeteg férfi utolsó napjairól szóló, The Bucket List című legújabb filmjének bemutatása miatt Berlinben tartózkodó Nicholson szerint a Hillary Clinton egyszerűen mindent csodálatosan csinál, még akkor is, amikor - mint Iowa után tette - elsírja magát. Hillary a legalkalmasabb jelölt az elnöki tisztségre - jelentette ki.

A tekintélyes német lap generációjának legnagyobb színészeként mutatta be őt. Olyan színészként, aki férfitársai közül a legtöbb jelölést kapta az Oscarra, s aki az elmúlt években csaknem kizárólag vígjátékokban szerepelt.

Igaz, a vígjátékok között ott volt Scorsese A tégla című alkotása, amelyben Nicholson a maffiavezért alakítja. "Na jó, A tégla nem volt komédia, az opera volt" - hangoztatta, rögtön hozzátéve, hogy szerepét azért igyekezett "komikusra venni", s véget vetni az addigi "gengszterklisének".

Jack Nicholson szerint amúgy a vígjáték a legnehezebb egy színész számára. "Mindig mondtam, nem vagyok komédiás, de szeretnék az lenni" - jelentette ki, utalva arra, hogy noha képes megnevettetni az embereket, nem tartja magát profi humoristának.

Saját bevallása szerint ragyogóan érzi magát a bőrében. Csodálatos érzés, hogy az ember tisztában van önmagával. Még a németországi dohányzási tilalom sem zavarja. Pedig - mint fogalmazott - statisztikailag szemlélve a dolgokat a dohányzás körülbelül olyan veszélyes, mint balkezesnek lenni.

A balkezesek csaknem olyan korán halnak meg, mint a dohányosok - jelentette ki, majd négy, addig kezében tartott cigarettacsikket a hamutartók száműzése miatt a berlini szálloda szalonjában egyszerűen a padlóra ejtett.

Az egészséghez havi 21 orgazmus is kell

Majd rögtön a legfrissebb amerikai egészségügyi jelentésből idézett. "Eszerint naponta hat különböző zöldséget kell ennünk, nem szabad dohányoznunk, ugyanakkor havonta legkevesebb 21 orgazmusra is szükség van. Na mit szól ehhez?" - kérdezte vissza Nicholson a FAZ megrökönyödött riporternőjét, utalva arra, hogy ez utóbbi olykor még neki is sok.

Amúgy - mint azt már a Die Weltnek fejtette ki - a hetvenedik életév betöltése egyáltalán nem zavarja. Szavai szerint utoljára húsz évvel korábban érezte magát ugyanolyan fiatalnak, mint az elmúlt évben, hetvenedik születésnapján.

Sőt - tette hozzá - az ötvenedik egy tekintetben még rosszabb is volt. "Van valami jó is abban, amikor az életkor növekszik. Mégpedig az, hogy az embereket egyre kevésbé rázza meg, ha a nevemet a nekrológok között látják" - fogalmazott a fotó szerint a rá jellemző széles mosollyal, hozzátéve azonban: "Lehetőleg azért ne holnap".

Azt pedig egyszerűen csodálatosnak nevezte, hogy a nők még mindig szerelmesek belé. Szavai szerint ennek rendkívül egyszerű oka van. "Mégpedig az, hogy mindig rendelkezésre áll".

Arra a kérdésre, hogy melyik volt élete legnagyobb szerelme, azt válaszolta: Szerencsére több is volt. Sőt reméli, hogy a legnagyobb még előtte áll.