eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Sokkoló videó: így égett a hotel Dobogókőn

Sokkoló videó: így égett a hotel Dobogókőn

Használaton kívüli szállodában keletkezett tűz Dobogókőn a kedd délelőtti órákban. A hotel tetőszerkezete mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett, illetve a harmadik és a negyedik emelet több helyiségét is érintették a lángok. A tűzoltók munkájáról látványos videó készült.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A lángok elfojtásán dolgoztak a szentendrei, a fővárosi és az esztergomi hivatásos, valamint a pomázi önkormányzati tűzoltók. A rajok a földön hét, a magasból két (létraszerre rögzített) vízsugárral támadták a tüzet, amelyet végül a kora délutáni órákra határoltak körül, majd oltottak el.

Az Origo helyszíni tudósításából kiderül, hogy 1500 négyzetméteren égett az egykori Nimród Hotel, amely 2009 januárja óta zárva tartott, és a tetőszerkezet 80 százaléka megsemmisült. A tűzoltók megakadályozták, hogy a környező fákra átterjedjenek a lángok. 

Az épület, amelyben idősek otthonát akarnak kialakítani, üresen állt, a villany ki volt kötve, nem volt benne gyúlékony anyag sem, ezért a környékbeliek gyújtogatásra gyanakszanak, mert már a hetedik eset volt az elmúlt három-négy hónapban. 

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×