eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

London biciklis polgármestere kimentett egy nőt egy lánybanda karmaiból

London polgármesterének személyében lelt váratlan mentőangyalra egy megtámadott hölgy.

Franny Armstrong filmrendező és környezetvédelmi aktivista a brit főváros egyik északi negyedében, Camdenben sétált hazafelé, amikor egy lánybanda körülvette és minden különösebb ok nélkül lökdösni, bántalmazni kezdte; az egyik bandatagnál egy jókora vasrúd is volt.

A fiatal nő egy arra járó biciklistől kért segítséget. Mint kiderült, a kerékpáron maga Boris Johnson, London konzervatív polgármestere tartott éppen haza.

Johnson azonnal akcióba lépett: magához ragadta a vasrudat, és megfutamította a tizenéves lányokból álló utcai bandát. Egy darabig még üldözte is őket biciklijén, de aztán visszatért az incidens helyszínére, és hazakísérte alkalmi védencét.

Franny Armstrong a BBC-nek elismerte, hogy nem ért egyet Boris Johnson politikai nézeteivel, és a tavalyi londoni polgármester-választáson a konzervatív jelölt ellenfelére, a munkáspárti Ken Livingstone-ra szavazott. Hozzátette azonban: ha valaki bajba kerül egy sötét londoni sikátorban, akkor "Borisnak valószínűleg nagyobb hasznát veszi, mint Kennek..."

Mind Johnson, mind Livingstone a brit politikai élet legszínesebb és legeredetibb figurái közé tartozik, ám kettejük közül valóban a jelenlegi polgármester tűnik alkalmasabbnak az ilyen helyzetek kezelésére. Johnson 45 éves és sportos életmódot űz, elődje ugyanakkor már a 65. évében jár.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×