Inforádió

Meghallgatom Élő adás

London biciklis polgármestere kimentett egy nőt egy lánybanda karmaiból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
London polgármesterének személyében lelt váratlan mentőangyalra egy megtámadott hölgy.

Franny Armstrong filmrendező és környezetvédelmi aktivista a brit főváros egyik északi negyedében, Camdenben sétált hazafelé, amikor egy lánybanda körülvette és minden különösebb ok nélkül lökdösni, bántalmazni kezdte; az egyik bandatagnál egy jókora vasrúd is volt.

A fiatal nő egy arra járó biciklistől kért segítséget. Mint kiderült, a kerékpáron maga Boris Johnson, London konzervatív polgármestere tartott éppen haza.

Johnson azonnal akcióba lépett: magához ragadta a vasrudat, és megfutamította a tizenéves lányokból álló utcai bandát. Egy darabig még üldözte is őket biciklijén, de aztán visszatért az incidens helyszínére, és hazakísérte alkalmi védencét.

Franny Armstrong a BBC-nek elismerte, hogy nem ért egyet Boris Johnson politikai nézeteivel, és a tavalyi londoni polgármester-választáson a konzervatív jelölt ellenfelére, a munkáspárti Ken Livingstone-ra szavazott. Hozzátette azonban: ha valaki bajba kerül egy sötét londoni sikátorban, akkor "Borisnak valószínűleg nagyobb hasznát veszi, mint Kennek..."

Mind Johnson, mind Livingstone a brit politikai élet legszínesebb és legeredetibb figurái közé tartozik, ám kettejük közül valóban a jelenlegi polgármester tűnik alkalmasabbnak az ilyen helyzetek kezelésére. Johnson 45 éves és sportos életmódot űz, elődje ugyanakkor már a 65. évében jár.