eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Biztosra ment: túladagolta, leszúrta, majd megfojtotta feleségét a lelkész

Altatóval akarta megölni feleségét egy skót lelkész, majd, miután terve füstbe ment, leszúrta, végül megfojtotta feleségét. A férfi öngyilkos akart lenni, ez azonban csak másodszorra sikerült. Azt nem lehet tudni, miért döntött úgy a lelkész, hogy végez a nejével.

A lelkész, Richard Coley július 12-én nagy mennyiségű altatót adott időskori agysorvadásban szenvedő 71 éves feleségének, Isabellának, ám ahogy az órák teltek, egyre biztosabb lett abban, hogy az asszony nem kapott elég tablettát ahhoz, hogy belehaljon a túladagolásba.

A férfi felkapott egy kést és Isabella hátába mártotta, az idős nő azonban ezt is túlélte. Richard Coley így ismét megszúrta nejét, az oldalán, a karja alatt hogy a penge biztosan elérje a szívét, majd otthagyta a nőt a vértócsában, és a fürdőszobába ment, hogy magával is végezzen.

A lelkész már arra készült, hogy felvágja az ereit, amikor, legnagyobb megdöbbenésére, megjelent mögötte halottnak hitt felesége. Nem volt visszaút: Richard Coley fojtogatni kezdte nejét, és ezúttal valóban meg is ölte, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Túlélte

A házaspár lánya, aki ugyancsak az Isabelle nevet kapta, talált rá vérbe fagyott szüleire. Kihívta a mentőket, akiknek sikerült apját megmenteni, így néhány nappal később a férfinak bíróság elé kellett állnia; gyilkossággal vádolták.

A tárgyalás után az idős férfit a Carstairs börtönbe vitték. A múlt  kedden szabadult, és visszatért a házba, ahol végzett a nővel, akivel 46 évig élt együtt. Pénteken üzenet ragasztott az ablakokra, amelyben arra kérte a szomszédokat, hogy értesítsék a rendőrséget, majd felakasztotta magát.

"Eltökélte, hogy visszamegy a tetthelyre és befejezi, amit elkezdett" - mondta egy rendőrségi forrás.

Mi lehetett az indíték?

A férfit hamarosan újra beidézték volna a bíróságra. Bár ő azt állította, azért ölte meg nejét, mert nem akarta, hogy tovább szenvedjen, nem vetett rá jó fényt, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt pénzt vett le az asszony számlájáról.

"Ha Coley békésen akarta volna megölni a feleségét, adhatott volna neki egy újabb adag altatót. Ehelyett kétszer megszúrta és fojtogatta a nőt, amikor az utánatámolygott" - mondta az ügyhöz közeli informátor, aki szerint a lelkész végül azért ölte meg magát, mert tudta: az újabb tárgyaláson kiderül a gyilkosság valódi indoka.

Nem értik a történteket az egyházközségben sem, ahol Richard Coley korábban szolgált. A hívők nagyszerű embernek tartották a lelkészt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×