eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Minden, amit az olimpiai bajnok Kósz Zoltán rendőrségi ügyéről tudni kell

Az elsődleges vizsgálatok szerint közepesen ittas volt Kósz Zoltán, annak az autónak a vezetője, amelyet pénteken hajnalban állítottak meg a járőrök az I. kerületi Alagút utcában, és amelynek két utasa dulakodott a rendőrökkel.

Hajnali három óra körül az I. kerületben, az Alagút közelében rendőrjárőrök egy bizonytalanul közlekedő Opel Zafira típusú gépjárműre lettek figyelmesek. Az autó sofőrjét többször megszondáztatták.

Ezután egy másik férfi - aki a gépjárműben utazott - szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel, akit meg is ütött, és a rendőrautót is többször megrúgta. (A történtekről az egyik szemtanú által készített videofelvételeket az inforadio.hu portál tette közzé. - 1. felvétel, 2. felvétel, 3. felvétel)

Egy szemtanú beszámolója szerint a szolgálati autónak leesett a rendszáma, és a jobb első sárvédője behorpadt. A kár megállapítása még folyamatban van. A dulakodás miatt döntöttek úgy a rendőrök, hogy vérvételre előállítják a két férfit.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság elsődleges szakértői vizsgálata megállapította, hogy a vezető közepesen ittas volt, de a sofőr alkoholos befolyásoltságának mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható.

Az incidensben érintettek egyike, a gépjármű vezetője, Kósz Zoltán, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerzett magyar vízilabdacsapat tagja, a történtek másik résztvevője pedig szintén egy válogatott vízilabdázó, Petőváry Zsolt. Ezt Ambrus Zoltán, a Pécs vezetőedzője is megerősítette, aki az InfoRádióban elfogadhatatlannak nevezte két játékosa viselkedését. Kijelentette, hogy a klub felfüggesztette a játékjogukat.

Kósz Zoltán az InfoRádió megkeresésére annyit mondott, hogy egyelőre nem akar nyilatkozni a történtekről.

Az I. kerületi Rendőrkapitányság a gépkocsi utasa ellen hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt - szögezi le a rendőrségi közlemény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×