Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb bizarr rekordot döntött meg a "kígyóember"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jóváhagyták a Guinness illetékesei a "Texasi Kígyóember" legújabb világrekordját. Jackie Bibby 45 percen keresztül ücsörgött egy kádban 87 csörgőkígyóval.

Bibby a saját csúcsát döntötte meg, amelyet 12 csörgőkígyóval tartott. Most viszont 87 csúszómászóval osztotta meg az üvegkádat teljes 45 percen keresztül.

A kígyók a férfi karjai alatt, a lábai között, és minden egyéb testrészén tekergőztek, de egyikük sem marta meg Bibbyt. "Mehettek, ahova akartak, amíg nem martak. Ennek egyetlen titka van: nyugton kellett maradnom, mert a hirtelen mozdulatok megijesztik a csörgőkígyókat. Ha az ember nagyon lassan és finoman mozog, akkor nem törődnek vele" - számolt be az élményről a "kígyóember".

Bibby utcai ruhában ült bele az üres kádba, csak egy párnát tett a dereka mögé, hogy kényelmesebben tölthesse el a kísérlet idejét. A kígyók méregfogát nem távolították el, és a mérgüket sem fejték le előtte. A segítők egyesével tették be Bibby mellé a kígyókat, és a 45 perc elteltével egyesével is vették ki őket a kádból.

Az üvegkádat egyébként a Guinness Rekordok Könyve készítette kimondottan Bibby számára évekkel ezelőtt, hogy a televíziós felvételeken is jól látszódjanak a kígyók. Azóta a férfi már jó néhány rekordot megdöntött, amelyek mindegyike az üvegkádhoz kapcsolódik.

Tavaly egyszerre tíz csörgőkígyót tartott például a farkánál fogva egyszerre a szájában. Ezt a rekordot is meg akarja dönteni, legközelebb 11 kígyót "kap be" egyszerre.

Vannak olyan rekordjai is, amelyeket nem hitelesítettek. Õ például az egyetlen ember, aki fejjel előre belebújt egy hálózsákba húsz, és lábbal 112 csörgőkígyó mellé.

A kígyórekordok mellett televíziós fellépések és filmszerepek révén igyekszik reflektorfényben maradni. "Azért csinálom, hogy figyelmet keltsek. Szeretek szerepelni a tévében" - ismerte el a "kígyóember".