eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szomorú sors vár a kóbor Brúnóra

Kilövéséi engedélyt adtak a Brúnó névre keresztelt medvére, amely Ausztria és Németország határán kóborolva borzolja a helyi lakosság és állattartók idegeit.

Brúnó a német sajtótól kapta a nevét, és eredetileg egy medvék visszatelepítésével foglalkozó olasz program alanya volt. Az állat májusban tévedt Németországba, ahol 1835 óta nem láttak vadon élő medvét.

Azóta többször is látták mind a szomszédos Ausztriában, mind Németországban. A bajorok eredetileg üdvözölték a vadon élő medve megjelenését, 25 birka, 4 kecske, számos nyúl és csirke elpusztítása után azonban már inkább megszabadulnának tőle.

A medve bátran megközelíti a falvakat, házakat is, ami a hatóságok szerint azt jelzi, hogy veszélyes lehet az emberekre is.

Szabad préda

Ausztriában nem szerveznek vadászatot Brúnó kilövésére, de a vadászok lelőhetik, ha meglátják; Bajorországba azonban jobb, ha nem megy vissza a medve, mert az ottani hatóságok készek megszervezni a hajtóvadászatot.

Tudom, hogy nem népszerű döntés, de a lelövés az egyetlen lehetőség - jelentette ki Tirol osztrák tartomány erdészeti minisztere.

Elképzelhető, hogy a medvét nem lesz könnyű leteríteni, mert Brúnó már túl van néhány megpróbáltatáson: elütötte egy autó, de csak kisebb sérüléseket szenvedett; valamint finn keresőkutyákkal is megpróbálták megtalálni, sikertelenül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×