eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bogyay Katalin Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díjat kapott

Bogyay Katalin Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díjat kapott

Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete nyerte el a Celebrating Women International nőjogi szervezet Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető - 2017 díját.

Több évtizedes kiemelkedő nemzetközi munkájáért, az évek alatt emberek százainak életébe hozott pozitív változásokért, a világ megsegítéséért és jobbá tételéért való elkötelezettségéért jutalmazták Bogyay Katalin ENSZ-nagykövetet a hétvégén átadott elismeréssel.

„Ahogy a világ egyre inkább összekapcsolódik, mind több olyan emberre van szükség, aki tudja, hogy miként kell együttműködni”

– mondta az InfoRádiónak a kitüntetett ENSZ-nagykövet.

Bogyay Katalin sok más mellett dolgozott az UNESCO közgyűlés elnökeként, a Londoni Magyar Kulturális Központ Igazgatójaként, UNESCO-nagykövetként is. Azt mondta, a konfliktusok megelőzésében és megoldásában komoly szerepe van a nők vezetői képességének és az érzékeny problémafelismerésüknek, és ezzel élni kell az ENSZ-ben és a világ minden pontján.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen fontos szerepe van a dialógusnak a nemzetközi kapcsolatok alakításakor. „Ha nem tudunk egymásra hallgatni, és nem tudunk nyitottan a másik felé fordulni, akkor hogyan tudnánk békét kötni?” – tette fel a költői kérdést az ENSZ-nagykövet.

Bogyay Katalin az ENSZ női nagykövetei körének vezetője – a 193 kirendeltség vezetőből 37-en hölgyek –, és többed magával irányítja a világszervezetben dolgozó női diplomaták mentorprogramját is. Elmondása szerint, mindig igyekszik híd szerepet betölteni hallgatósága és Magyarország között.

„Egy nagy családnak vagyunk a részei”

– fogalmazott. Kérdés, hogy mit tudunk a világból befogadni, és mit tudunk adni neki. Véleménye szerint a magyar kultúra lényege, hogy inspirál és befogad.

Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet mellett idén többek között Laura Bush korábbi first lady és Nicola Sturgeon, Skócia miniszterlenöke kapta meg a Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×