eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb diplomáciai pofon a magyar kormánynak

Újabb diplomáciai pofon a magyar kormánynak

Az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője szerint a sajtószabadság veszélyben van Magyarországon. David Kostelancik a Magyar Újságírók Országos Szövetségének budapesti rendezvényén beszélt erről. A magyar külügyminisztérium szerint az amerikai diplomata aggodalmai alaptalanok.

David Kostelancik a magyar kormány korlátozza a sajtószabadságot azzal, hogy a szövetségesei átvették a médiapiac irányítását. Az állam pedig kizárólag náluk hirdet, és arra figyelmezteti a magánvállalkozásokat, hogy ne támogassák megrendelésekkel a független szerkesztőségeket. Az Egyesült Államok nevében elítélte, hogy a 888 nevű kormánypárti hírportál listát közölt a Soros-ügynöknek tartott újságírókról.

Az ideiglenes ügyvivő szerint a sajtószabadság azt jelenti, hogy a kormánynak is szabad bírálnia a médiát, de nem szabad elhallgattatni azt jogszabályokkal, fenyegetésekkel és a hirdetési piac manipulálásával.

Ugyanakkor úgy látja, hogy vannak még független médiumok Magyarországon, a sajtó tehát képes az eltérő álláspontok megjelenítésére, de a számuk egyre csökken, és nyomásgyakorlással, megfélemlítéssel kell szembenézniük. Ennek következtében egyre kevesebb magyar találkozhat értelmes vitákkal – fogalmazott az amerikai diplomata.

A magyar külügyminisztérium közleményben reagált David Kostelancik beszédére. A tárca szerint az ideiglenes ügyvivő tájékozatlan, és az aggodalmai alaptalanok, mert semmilyen veszély nem fenyegeti a sajtószabadságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×