eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Megint itt van az országos hiány - lapszemle

Országos hiány van tűzifából, újrakezdik a vörösiszappert, magyar javaslat alapján adóztatják az óriásmultikat, gyorsan fogynak a rendszámok.

Hiánycikk lett a tűzifa, egyre drágább a maradék – közli a Magyar Nemzet. A lap szerint megint országos méretűvé vált a tűzifahiány, ahol pedig mégis kapható, ott jelentős drágulással találkozhat a lakosság. Mindezt elsősorban az okozza, hogy a tavaszig kitermelt tűzifa nyár közepére majdnem elfogyott, az új kitermelés szeptember végén, október elején kezdődött.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy nemsokára újrakezdik a vörösiszappert. Amint arról beszámoltunk, a Győri Ítélőtábla a másodfokú eljárásban idén januárban az elsőfokú ítélet megalapozatlansága és eljárási szabálysértések miatt a hatályon kívül helyezésről és új eljárásról döntött. Az ítélőtábla mára a Győri Törvényszéket jelölte ki az eljárás lefolytatására.

Magyar javaslat alapján dolgozhatja ki hamarosan az Európai Unió a Google és a Facebook átfogó nyereségadóját – olvasható a Világgazdaságban. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint adott számú felhasználó vagy bevétel elérése minden tagállamban telephelyet keletkeztetne, sőt akár helyi domain is adóztatást vonhatna maga után az elképzelések értelmében.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy az újautópiac növekedése és a használtautó-import felfutása miatt gyorsult a rendszámok kiadása és bár idő még van bőven, pár év múlva el kell kezdeni azon gondolkodni, hogy mi jön a három betű, három szám kombináció után. Bővebben a közelgő rendszám-cseréről 9 órától, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy milyen referenciákkal tervezheti meg a Mol Kopaszi-gátnál épülő új 120 méteres toronyházát a Foster & Partners. A társasághoz ugyanis olyan ikonikus épületek köthetők, mint a londoni "Uborká"-nak nevezett irodaház, a szintén Londonban található Millenium gyaloghíd, avagy a felújított Reichstag épülete.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy sok családot igazi hidegzuhanyként érhet, ha a fűtésszezon kezdetén kiderül: menthetetlen a régi típusú gázkazánjuk. Ha pedig ez elkerülhetetlen, milliós tétel is lehet a kazán cseréje a hatályos szabályozás értelmében, mivel ma már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel, régi típusúak nem. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete szerint mindez ötszázezer háztartást érint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×