eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel

A Pénzcentrum arról ír, hogy az OECD-tagállamok között a török, észt és magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel. A Magyar Nemzet azt írja, csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a 38 ezer embert foglalkoztató MÁV. A Világgazdaság cikke szerint a malmok arra készülnek, hogy az új termésből készülő liszt árát 5-10 százalékkal megemelik.

A Magyar Nemzet azt írja, csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a 38 ezer embert foglalkoztató MÁV. A vállalat tájékoztatása szerint nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő, mérnök. A MÁV úgy látja, az a veszély nem fenyeget, hogy a munkaerőhiány miatt nem tud elindulni valamelyik járat.

A Világgazdaság cikke szerint a búzatermelők elégedettek a termés mennyiségével és minőségével is, és az árak további emelkedését várják, a malmok arra készülnek, hogy az új termésből készülő liszt árát 5-10 százalékkal megemelik. A számítások szerint a tavalyi rekordévhez képest 10-15 százalékkal lesz kisebb a búzatermés.

A Magyar Idők arról ír, hogy egy okostelefonra, tabletre is letölthető – egyelőre csak Android platformra kifejlesztett – ingyenes alkalmazás segítségével is elérhetők a kötelező olvasmányok, hangoskönyv formájában is. A telefonos alkalmazás egyelőre csak néhány kötetet tartalmaz, de az elérhető olvasmányok listája egyre bővül.

A Portfolio cikke szerint váratlan magyar lépés miatt borulhat a nemzetközi gázprojekt. A bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázvezeték megvalósulása is veszélybe kerülhet, miután a magyar és a román hatóságok megállapodása gyakorlatilag kizárná a projektből az osztrák partnereket – értesült az ICIS, a világ legnagyobb olajvegyipari piaci adat- és információszolgáltató vállalata.

A napi.hu arról ír, hogy alapjaiban kell újragondolni az építőipari szakemberképzést, mert a demográfiai folyamatok miatt a következő években biztosan nem lesz annyi építőipari szakmunkástanuló, mint ahogy azt a 2000-es évek elején megszoktuk – mondta lapnak az ÉVOSZ elnöke.

A Pénzcentrum arról ír, hogy az OECD-tagállamok között a török, észt és magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel. A kutatás szerint a fiatalokon kívül a felnőttek sem állnak túl jól hazánkban, Magyarország az alsó harmadban helyezkedik el az OECD országok rangsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×