Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Álomból valóság a munkahelyeken

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A "Neked MUNKA, nekem ÁLOM Nap" fogyatékossággal élő embereknek ad lehetőséget, hogy olyan munkahelyeket látogassanak meg, ahol legszívesebben dolgoznának. Idén több mint 200 munkahely fogadja a fogyatékkal élő embereket - mondta az InfoRádióban a szervező Salva Vita Alapítvány igazgatóját.

Az idén már országossá bővült programon 225 ember és ugyanennyi munkahely vesz részt – mondta a szervező, Salva Vita Alapítvány igazgatója. Vég Katalin kiemelte,

az emberek vágyai nagyon különbözőek,

mennek orgonakészítőhöz, lovas suttogóhoz, jelmeztervezőhöz, a Magyar Tudományos Akadémiára, a neurológiai klinikára és a meteorológiai szolgálathoz is.

„A jelentkezők közül sokan reális elképzelésekkel érkeznek, nekik ez az esemény jó lehetőség, hogy kipróbálják magukat, kapcsolatokat építsenek és később jelentkezhessenek is. Az előző években előfordult, hogy ha nem is abban az intézményben, de hasonló munkakörben el tudott helyezkedni egy résztvevő.”

Vég Katalin hangsúlyozta, a rendezvény

célja az érzékenyítés is.

„A munkáltatóknak is jó lehetőség ez arra, hogy fogyatékossággal élő emberekkel találkozzanak. Ilyenkor lehet olyan tapasztalatokra szert tenni, ami leépítheti az előítéleteket és a félelmeket. Az elmúlt évek tapasztalata az is, hogy egy ilyen élmény után

a munkáltatók sokkal nyitottabban állnak a fogyatékos emberek foglalkoztatásához.”

Ezekben a napokban több száz munkahelyet keresnek fel a résztvevők, ilyenkor az is számít, hogy például az adott munkahely akadálymentes-e, azaz akár kerekesszékkel is megközelíthető-e – mondta a Salva Vita Alapítvány igazgatója.

„A cégek is fel tudják mérni, mennyire felelnek meg a fogyatékos emberek foglalkoztatásához szükséges feltételeknek.”