eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Újdonságok az ódon falak között: kastélyturizmus

Újdonságok az ódon falak között: kastélyturizmus

Bővül a kastélyturizmus, az elmúlt évben nőtt a vendégforgalom és a vendégéjszakák száma is az ágazatban - mondta a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke. Az idén tízéves szervezet vezetője hangsúlyozta: a kastélyhotelek ma már igyekeznek sokszínű, minőségi és családbarát szolgáltatást nyújtani.

Egyre népszerűbb a kastélyturizmus

Ez annak is köszönhető annak is, hogy az utóbbi néhány évben egyre többen vágtak ebbe a típusú szálláshely-szolgáltatásba és az ország minden pontján egyre több a szép kastélyszálloda - mondta el a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke.

„Ezt felfedezték az egyéni vendégek és a rendezvények piacára is betört ez a kicsit speciálisabb forma. Nagyon népszerűek a tematikus esküvők, ennek is köszönhető a népszerűsége.”

Intim miliő

A kastélyok elvonulásra alkalmas közeget nyújtanak, amelyek általában a város, a világ zajától távol helyezkednek el, és általában kevés szobájuk is van - mondta Gulyás Eszter.

„Az óriási parkokban, terekben mindenki megtalálja azt a zugot, ahol elvonulhat, amire a mai rohanó világunkban nagyon nagy szükség van.”

A fiatalabb generáció még kicsit távolságtartó,

naftalinszagúnak gondolják a kastélyozást

– fogalmazott a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke, pedig aki a történelmi falak mögött olyan szolgáltatások vannak, amelyek a fiatalok számára is érdekesek.

Valami új, valami régi

„A régi épületekben sok újdonság van elrejtve: audiovizuális megoldások, elektromosautó-töltő, biokertészet, borászat. Az idősebb korosztály már régebben felfedezte magának.

Külföldiek is

"A határközeli országok a legnépszerűbb küldőországok, de Ausztria, Szlovákia, Románia, Ukrajna mellett Angliából, Németországból, sőt egyre többen Amerikából is meglátogatnak minket.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×