eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nincs pénz a beázott Planetárium felújítására

Nincs pénz a beázott Planetárium felújítására

Kinyitott a népligeti Planetárium, de nem tud annyi látogatót fogadni, mint a nyári nagy beázás előtt, mert nincs pénz a károk végleges helyreállítására - mondta az intézmény csillagásza az InfoRádiónak.

A tető teljes szigetelését anyagi forrás híján nem tudták elvégezni – mondta el Lőrincz Henrik.

„Ez sok millió forint lett volna, ehelyett a vendégfogadó helyiségeket belülről próbáltuk meg mennyezetre szerelt megoldással vízhatlanná tenni.”

Komolyabb beázás esetén átázik, de ezt a látogatók nem veszik észre,

a padlóra nem csorog a víz, mert úgy igyekeztek elvezetni, hogy ne legyen zavaró

– mondta a Planetárium csillagásza.

„Több helyről is próbálunk anyagi forrást keresni a teljes felújításhoz.”

Lőrincz Henrik hozzátette, a Planetárium rendes nyitvatartással üzemel.

„Annyi változott, hogy a szokásos 350 fő helyett 200-at tudunk fogadni. A kupola, ahol a műsorok mennek, nem szenvedett kárt. A védőelemek miatt szűkösebbé vált a vendégfogadó helyiség, ezért kisebb a nézőszám.”

A Planetárium műsorai ugyanúgy mennek, mint a nyári beázás előtt – mondta a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Budapesti Planetáriumának csillagásza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×