eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Felszámolták a szélsőséges hungarista szervezetet - lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint a Magyar Nemzeti Arcvonalak szélsőséges hungarista szervezetet teljes egészében felszámolta a rendőrség.

A Magyar Nemzeti Arcvonal belső köréhez tartozó mind a 19 tagot meggyanúsították, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészítésével is - számol be a Magyar Idők. A lap úgy tudja, közülük jelenleg hárman vannak előzetes letartóztatásban.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon az Európai uniós átlagnál később diagnosztizálják a daganatos betegségeket, így több esetben már nem is jöhet szóba sebészeti kezelés, eleve csak a gyógyszeres terápiát alkalmazzák. A lap által megkérdezett orvos szerint fontos lenne, hogy hamarabb kiszűrjék a betegeket, de a betegutakat is rövidíteni kellene, mert például egy ultrahang vizsgálatra is 5-6 hetet kell várni.

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül: a robotkasszák, a digitális polccímkék és hasonló újítások miatt elküldhetik a pénztárosokat. Az Amazon nemrég bemutatott egy boltot, ahol nincsenek sorok, de pénztárosok sem.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy továbbra sem nyilatkozhatnak a kórházak igazgatói, csupán a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont engedélyével, de a lap szerint a kórházi alkalmazottak is bajba kerülhetnek, ha beszélnek a sajtó képviselőivel. Így fordulhatott elő, hogy a lap nem tudott tudósítani a Heim Pál Gyermekkórház Mikulás-ünnepségéről, engedély nélkül ugyanis a szülőket és gyermekeiket sem kérdezhették meg a lap munkatársai. A lap felteszi a kérdést: ha ilyen ügyben sem nyilatkozhatnak az intézményvezetők, mi lesz az ennél súlyosabb, az egészségügyet érintő kérdésekben?

A Világgazdaság cikkéből kiderül: napokon belül bejelentik egy nagy kollégiumfejlesztési csomag elindítását, amely a diákok elhelyezése mellett a lap szerint a 2024-es budapesti olimpiai pályázatban is jól mutat majd. Felmérések szerint csak Budapesten több mint háromezer kollégiumi férőhely hiányzik. A kollégiumfejlesztési csomagra előzetes hírek szerint akár 200 milliárd forintot is elkölthetnek majd.

A Világgazdaság a KSH adataira hivatkozva arról ír, hogy többet utaztak külföldre, és többet is költöttek idén nyáron a magyarok, mint egy évvel korábban. A harmadik negyedévben a magyarok öt és félmillió alkalommal látogattak külföldi országban és 251 milliárd forintot költöttek el, ami már eléri a gazdasági világválság előtti szintet.

A Magyar idők cikke szerint az ünnepek közeledtével gyorsuló ütemben nőhet a bárány amúgy is emelkedő ára. Magyarországról egy év alatt több mint 600 ezer bárányt exportálnak. Míg élőállatból idén eddig 9 százalékkal kevesebbet értékesítettek a magyar cégek külföldön, a bárányhús exportja megkétszereződött. A magyar lakosság ugyanakkor még mindig nagyon kevés bárányhúst fogyaszt.

A Portfolio összeállításából kiderül: a Donald Trump amerikai elnökké választása óta eltelt egy hónapban a dollár ereje megállíthatatlanul söpört végig a devizapiacon. A legnagyobb vesztesek a mexikói peso, a japán jen és a török líra voltak, a brit font viszont erősödni tudott a dollárral szemben – igaz, teszik hozzá a szakértők, volt honnan. A gazdasági portál emlékeztet: ma az Európai Központi Bank, jövő hét elején pedig a FED kamatdöntő ülése kelthet nagy hullámokat a devizapiacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×