eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Mégsem a közalkalmazottak juttatják majd el a nyugdíjasoknak a karácsonyi utalványokat

Mégsem a járási kormányhivatalnokok viszik ki a nyugdíjasoknak a karácsonyi Erzsébet-utalványokat - egyezett meg Lázár János a szakszervezeti vezetőkkel. A kormány most a Magyar Postától kér ajánlatot a 10 ezer forintos utalványos kézbesítésére.

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt - közölte a Miniszterelnökség. 

 A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. A miniszter a kormány képviseletében meghallgatta, mérlegelte és elfogadta a szakszervezetnek az Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült észrevételeit és javaslatait. 

Közölték: Lázár János és a szakszervezet vezetői megállapodtak abban, hogy

a járási és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok kézbesítésének feladata alól.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×