eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Azok nem jutnak el az orvoshoz, akik a legtöbb pénzt fizetik - hetilapszemle

A Heti Válaszban a magánegészségügy térnyeréséről, a Figyelőben pedig egyebek mellett a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének politikai hitvallásáról olvashatnak.

A Heti Válasz több cikket is közölt a magánegészségügy térnyeréséről, mivel az állam a betegellátás egyre nagyobb hányadát engedi át a piaci szférának. Mint írják: az állam szerepe olyan jelentősen csökkent a járóbeteg-ellátásban, hogy ma már csak 12 százalékkal költ többet, mint a betegek maguk.

A közfinanszírozott egészségügy elsősorban a fiatal munkavállalók igényeit nem tudja kielégíteni, tehát legfőbb befizetőit hagyja cserben. Ennek ellenére, bár az emberek keresik a magán-egészségügyi szolgáltatókat, az, hogy ezt biztosítás fedezete mellett tegyék, sem nekik, sem munkaadóiknak nem megszokott még.

Csepreghy Nándor akár a terminátor szerepet is vállalja, ha kell, a közszférában foglalkoztatottak számának csökkentése ügyében – mondta a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Figyelőnek adott interjúban. Emellett a politikus fontosnak tartja, hogy legyen tere a kormánykritikus hangoknak és a politikai baloldal válságjelei mellett a jobboldal ne váljon önteltté.

A Brexit ügyében úgy vélte, hogy már a 2020-ig tartó uniós ciklusban is csökkenhetnek a Magyarországra érkező uniós források. Csepreghy Nándor kitért arra is, hogy a kormányzati gazdaságfejlesztések az autóiparra, a gyógyszeriparra, az informatikára és a turizmusra fókuszálhatnak a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×