Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Negyedével lehet olcsóbb az internetezés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2017. január elsejétől vezetik be az internet alapcsomagot mind mobil, mind pedig vezetékes előfizetéseknél - jelentette be a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás elmondta: az alapcsomag 10-15 százalékkal olcsóbb lesz, mint a most elérhető legolcsóbb csomagdíjak.

Januártól minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz a korszerű, megfelelő adatátviteli sebességet és adatmennyiséget biztosító Digitális Jólét Alapcsomag – közölte az InfoRádióval Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos.

Az új alapcsomag mind a mobilinternet-, mind a vezetékesinternet-előfizetés esetén legkevesebb 10-15 százalékkal lesz olcsóbb az egyes szolgáltatók kínálatában már szereplő legkedvezőbb internet-hozzáférési díjaknál azok számára, akik nem rendelkeztek előfizetéssel az előző legalább egy évben.

Deutsch Tamás emlékeztetett arra is, hogy jövő januártól 27-ről 18 százaékra csökken az internethasználat áfa kulcsa, ez pedig további 8-10 százalékkal mérsékeli az előfizetések árát.

A két intézkedés hatására mintegy 25 százalékkal lehet olcsóbban mobil- vagy vezetékesinternet-előfizetést vásárolni majd januártól – emelte ki.

A miniszteri biztos beszélt arról is, hogy nagyjából az emberek mintegy kétharmada internet-előfizető és rendszeres használó, és ez az arány elmarad az uniós átlagtól. Az intézkedésektől ugyanakkor azt remélik, hogy utolérik, majd meg is haladják az EU-s átlagot a következő években.