eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ma kiderül, ki a legintelligensebb diák

Minimum 135-ös IQ-val rendelkezik az a 350 fiatal, akik bejutottak a Diákhitel Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulójába, a döntőbe - mondta az InfoRádióban Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

"Rekordlétszámú, huszonegyezer fiatal vett részt az idei megmérettetésen. Az is különleges, hogy tavaly kétszáz fiatal került a döntőbe, azok közé, akik 135 feletti intelligenciahányadossal rendelkeznek, idén háromszázötven fiatal részére nyílt meg a lehetőség, hogy a mai napon összemérje a tudását. Ezzel az eredménnyel automatikusan megnyílik számukra a lehetőség, hogy felvételt nyerjenek a Mensa HungarIQa tagságába" - jelezte a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

"Azok a feladatok, amelyeket eddig meg kellett oldaniuk a fiataloknak, a logikai készséget és a problémamegoldást próbálták bontogatni, a mai napra azonban a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete állította össze a feladatokat. Ezekbe pillantva azt mondhatom, hogy azok, akik sűrűn bogarászták és jók a keresztrejtvényfejtésben és a szintén logikai, matematikai készségeket igénylő feladatokban, azok ma könnyebben fogják venni az akadályokat" - árulta el Imre Zita.

"Erkölcsi elismerést jelent a győzelem, de ajándékokkal: olyan hasznos, az iskolai élethez felhasználható okos gépekkel támogatjuk a diákokat, amelyekkel a tudásukat gyarapíthatják, de természetesen szórakozhatnak is" - mondta a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

"A döntőbe jutottak között bőven vannak olyanok is, akik még középiskolába járnak. A nyerteseket leszámítva újra lehet próbálkozni, idén is vannak olyanok, akik már az előző években is nekifutottak a megmérettetésnek, kíváncsiak, hogy idén jobban teljesítenek-e - emelte ki Imre Zita.

Hanganyag: Gödöllei Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×