eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szigetvári: Bajnai "csak úgy" nem tud visszatérni

Az Együtt - PM ügyvezető társelnöke szerint Bajnai Gordon "csak úgy" már nem tud visszatérni a magyar közéletbe. Szigetvári Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az önkormányzati választás után meg akarja erősíteni pártját és új tagokat szeretne toborozni. Hangsúlyozta: az önkormányzati választás után tovább kell építeni a pártot.

Az Együtt-PM ügyvezető társelnöke nem hiszi, hogy szavazóikat eltántorítaná Bajnai Gordon háttérbe vonulása. A szövetség korábbi vezetőjéről a hónap elején derült ki, hogy ügyvezető igazgatóként folytatja pályafutását egy infrastrukturális befektetésekre szakosodott alapkezelőnél Párizsban.

Bajnai Gordon úgy döntött: stratégiai a választmány elnökeként részt vesz a stratégiaalkotásban, és "ez nem csak egy kamu dolog" - fogalmazott az Együtt-PM ügyvezető társelnöke. Szigetvári Viktor hozzátette: reméli, Bajnai Gordon még tud az országért tenni valamit, de nem tudja, hogy lesz-e erre lehetőség. "Csak úgy visszatérni, azt hiszem már nem lehet, de nagyon szeretném, ha a magyar közélethez köze lenne."

Az ellenzéki vezető szerint az önkormányzati választás után tovább kell építeni pártját.

"Azt látom, hogy a magyar polgárság, a magyar állami alkalmazotti kör, a magyar megkapaszkodni próbáló alsó középosztály jelenleg sok mindent akar, de nem pártot építeni. Azt akarja, hogy túléljen, megkapaszkodjon. Ugyanakkor biztatok mindenkit, hogy akár úgy ellenzéki erőket is hozzanak létre. Kemény munka, versenyképesen ezt lehet csinálni, ebben tovább fogunk erősödni."

Az Együtt-PM ügyvezető társelnöke egyelőre nem tudja megmondani, hogy 2018-ra létre jöhet-e egy közös baloldali ellenzéki szövetség. Addig mindegyik pártnak saját magát kell építeni. Szigetvári Viktor szerint pártja egy szolidáris, polgári, sok elemében modern szociáldemokrata, liberális kapitalizmust, jogállami alternatívát kíván nyújtani.

Hanganyag: Exterde Tibor és Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×