Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pénzügyi rezsicsökkentésről dönthet a parlament

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országgyűlés hétfői ülésén dönthet a kormányoldal pénzügyi rezsicsökkentést szorgalmazó előterjesztéséről, amellyel jövőre havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel a bankautomatákból.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal. A napirend elfogadása után az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek.

A parlament ezután fogadhatja el a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosításokat. Ennek részeként jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap azt kezdeményezte, hogy az ügyfelek ne csak személyesen a pénzintézetnél, hanem internetbankon keresztül is nyilatkozhassanak, melyik fizetési számlájuk esetében kérik az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét.

A házelnök javaslatának napirendre vétele esetén az Országgyűlés megbüntetheti a DK-hoz tartozó független Vadai Ágnest és Szűcs Erikát. Kövér László a két ellenzéki politikus esetében a tiszteletdíj maximális összegű, 130 ezer forintos csökkentését javasolja, mert szerinte a képviselők a legutóbbi plenáris ülésen súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét a nőkkel szembeni erőszak elleni tiltakozásuk módjával.

A képviselők szintén még ma elfogadhatják a 2012-es költségvetés zárszámadását, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi egységes költségvetésének végrehajtását is. Ugyancsak zárószavazás várható arról a törvénymódosításról, amely katasztrófahelyzetekben a közmunkásokat is bevethetővé tenné a védekezésben.

A szavazások végeztével egyebek mellett a jövő évi költségvetést megalapozó törvények módosításáról tarthatnak részletes vitát az előzetes napirend alapján.