eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Miért készít listát az ELMŰ?

Politikai és vallási meggyőződésről nem, de mellék és másodfoglalkozásairól készít listákat dolgozóiról az ELMŰ-ÉMÁSZ - derül ki a társaság szóvivőjének szavaiból. Boros Norbert szerint a valóban társadalmi szempontból hasznos közéleti szerepvállalást a cég esetenként jutalomszabadsággal támogatja

Boros Norbert ELMŰ-ÉMÁSZ szóvivője úgy reagált az Inforádiónak Németh Szilárd kijelentésére, hogy annak alapja csak feltételezés volt, és inkább lehetne kérdésnek nevezni. Német Szilárd a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az Elműnél belső utasítás alapján listázzák azokat a munkavállalókat, akik mandátumot szereznek, például önkormányzati testületekben.

Boros Norbert elmondása szerint kötelező arról listát készíteni, milyen mellék vagy másodállást vállalnak az alkalmazottak. Ez alapján három kategória lehetséges. Az elsőbe tartoznak azok, akik, olyan vállalatnál dolgoznak, amely a cég beszállítója. A második kategóriában vannak azok, akik oktatnak, erre külön engedélyt kell kérni, és le kell dolgozni a munkaidőből elvett órákat. Az oktatáshoz hasonlóan a harmadik kategóriára, a köztisztség viselésre is ezek vonatkoznak. Minden olyan feladatot jelezni kell az alkalmazottaknak, amelyek munkaidő-kieséssel járnak, mivel azt le kell dolgozni vagy a bérszámolásnál figyelembe, kell venni.

Boros Norbert arra a kijelentésre, hogy így kiderülhet, hogy a dolgozók milyen önkormányzati tisztséget végeznek, annyit mondott, hogy nem a munka jellege, hanem a munkaidő számít, tehát nem gond, ha valaki munkaidőn belül önkormányzati feladatokat vagy tisztséget lát el. A társadalmilag hasznos feladatok ellátására jutalomszabadságot is szokott adni a társaság vezetése. A szóvivő ide sorolta az árvízvédelmi munkát, gyermekek segítését, majd hozzátette, az önkormányzati munkát az egyik leghasznosabb munkának tartja.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×