Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rabok szépítik Szekszárdot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövőben rabok is részt vesznek a Szépítsük együtt Szekszárdot! programban, erről írt alá megállapodást a szekszárdi börtön parancsnoka és a tolnai megyeszékhely polgármestere hétfőn Szekszárdon.

A Börtön a városért elnevezésű program keretében az elítéltek parkok kialakításán dolgoznak, kerítéseket festenek, illegális hulladéklerakókat számolnak fel - mondta Horváth István (Fidesz), Szekszárd polgármestere a megállapodás aláírása előtt tartott sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, az önkormányzat amellett, hogy munka- és védőeszközöket biztosít, sportolási lehetőséget is kínál a raboknak, és felajánl 18 uszodabérletet számukra.

Balázs Péter ezredes, a szekszárdi büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka közölte, hogy százharminc főt tartanak fogva Szekszárdon, de csak 15-20 közül választják ki azt a 6-8 embert, aki önkéntes alapon vállalhatja munkát. Az intézet vezetője hozzáfűzte, hogy a program nem jelent biztonsági kockázatot a város lakói számára, az elítélteket fegyveresek őrzik.

Elmondása szerint korábban is dolgoztak szekszárdi közterületeken elítéltek, akik jutalmazásnak élik meg a lehetőséget: a munkának fontos reszocializációs szerepe van számukra, a részvétel növeli a felelősségérzetüket.

A parancsnok tájékoztatása alapján a rabok napi 1300 forintos alapdíjazásban részesülnek majd, amiből levonják tartási költségüket.

A Börtön a városért programhoz országszerte harmincnégy büntetés-végrehajtási intézet közül eddig tíz csatlakozott - mondta Balázs Péter.