eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Három hazai régiót sújtott leginkább a vihar

Három régióban, összesen 48 esetben riasztották a tűzoltókat a kedd esti viharok miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az éjszaka visszavonta a három régióra kiadott narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, mivel csak néhány helyen volt viharos az időjárás. A tűzoltóknak is csak 48 esetben kellett vonulniuk - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem munkatársait elsősorban szivattyúzáshoz, fakivágáshoz és épületkárok elhárításához hívták, a legtöbbször Nagykőrösre és környékére. A keddi viharokban senki sem sérült meg.

Mezei Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: az éjféltől érkező viharok elsősorban fakidőléseket okoztak, Mezőkövesdtől Miskolcon át megyeszerte riasztották a tűzoltókat, hozzáfűzve, hogy személyi sérülés nem történt.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI kérdésére azt mondta: keddről szerdára virradó éjjel Miskolcon környezetében is erős viharzóna vonult végig. Szerda reggel 8 óráig az összes bevethető felszereléssel, eszközzel 26 káresetnél segítettek a miskolci tűzoltók. A legtöbb jelzés Bükkszentlászló, Bükkaranyos, Emőd, Nyékládháza, Harsány és Alsózsolca településekről, valamint Miskolc avasi, és martinkertvárosi területéről érkezett.

Az éjszaka elsősorban fakidőléseknél kellett kárelhárítási munkákat végezniük, amelyek utakat torlaszoltak el, villanyvezetékeket rongáltak, és legalább 8 járműben okoztak sérüléseket. A kora hajnali óráktól egyre több, és jelentősebb épületkárról is értesültek - részletezte.

Hozzátette: a legjelentősebb épületkár Emődön keletkezett, ahol egy lakóház tetőszerkezete rongálódott meg életveszélyesen, míg Miskolcon a Dessewffy utcában egy kidőlt fa két személyautót is maga alá temetett. Mindkét helyszínen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. Személyi sérülésről eddig nem értesültek - jegyezte meg Bódi Zoltán.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×