Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hétvégén vége a nyárias tavasznak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pénteken még enyhe tavaszi idő várható, hétvégén viszont változékonyabb, hűvösebb időjárásra lehet számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken az előző napokhoz képest lényeges változás nem várható, vagyis az átlagosnál 4-5 fokkal enyhébb, igazi tavaszi idő lesz - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azonban hozzátette: a hétvégén nyugat felől egy hidegfront éri el az országot, és változékonyabbá válik az időjárás. Már az éjszaka második felében sokfelé megnövekszik a felhőzet és zápor alakulhat ki.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, de az ország nagy részén némi napsütésre is lehet majd számítani. Az átvonuló frontot azonban többfelé kíséri zápor, délen és keleten esetleg zivatar.

Mérséklődik a nappali felmelegedés is, és szombat délután a hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul - mondta a meteorológus.

Vasárnap nyugaton újra a napsütésé lesz a főszerep, de keleten már lesznek erősen felhős időszakok, sőt elszórtan esőre és záporra is készülni kell. Délután 11 és 16 fok között lesz a legmagasabb hőmérséklet, és ez bár nem olyan enyhe, mint amilyent a héten megszokhattunk, a sokévi átlagnál még mindig magasabb értékek.

A jövő hét elején sok napsütés lesz, és kedden akár 21 fok is lehet. A hét közepétől azonban újabb hidegfront érkezik, ami 3-5 fokos lehűlést hoz - mondta Vadász Vilmos. 

Hanganyag: Szabó Gergõ