Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kétmilliárdos ügyvédi díj - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rácsok mögött felejtett emberekről olvashatunk a Népszabadságban, a Magyar Nemzet pedig kétmilliárdos ügyvédi díjazásról ír.

Rácsok mögött felejtett emberekről olvashatunk a Népszabadságban. Miközben a kényszergyógykezelést tavaly nyáron humanizálta az Országgyűlés, majd három tucat embert a rácsok mögött felejtettek a honatyák. Az alkotmányos visszásság felszámolását most már a kormányváltás is akadályozza. De mi lesz azokkal, akik alkalmatlanok a "civil" pszichiátriákra?

A Magyar Nemzet kétmilliárdos ügyvédi díjazásról ír. Egy amerikai ügyvédi iroda képviseli Magyarországot abban a nemzetközi perben, amelyet két hazai erőmű külföldi tulajdonosa indított, kifogásolva a szerintük alacsony hatósági áramárakat. A magyar államot képviselő Arnold & Porter két év alatt csaknem kétmilliárd forintot tehet zsebre.

Hallucinálnak a webfordítók - írja az index.hu. A Microsoft magyar nyelvű fordítójának megjelenése után közröhej tárgya lett, hogy Békéscsabát Chicagónak fordította. Utánajártak, hogyan működnek a webes fordítók, és miért lett Mogyoródból Mexico City, Veszprémből Las Vegas. Egy év múlva talán jobb lesz a helyzet, Magyarországon indul az az összeurópai projekt, amelyik a mostaninál pontosabb fordításokat ígér.

A Napi Gazdaság szerint befagyott az építőipar. Nem ért véget még a lejtmenet az építőiparban, az ágazat termelése idén januárban is 13,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, amit csak részben indokol, hogy az amúgy is rendre pangást hozó hónap most a tavalyinál hidegebb és csapadékosabb volt.

Mérhető a nyugdíjrendszer - írja a Világgazdaság. A magán-nyugdíjpénztárakhoz hasonlóan az állami nyugdíjrendszer teljesítményét is lehet mérni - állapította meg tanulmányában a Tárki. Az így keletkezett adatok alapján volt olyan időszak, amikor a felosztó-kirovó rendszer sokkal nagyobb veszteséget szenvedett el, mint a magánkasszák a 2008-as fekete évben.