Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz megkérdezi a minisztert, egyetért-e Mesterházyval

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP-frakciónak a parlament előtt kell állást foglalnia arról, hogy egyetért-e a szocialista miniszterelnök-jelölt azon kijelentésével, amellyel Mesterházy Attila megsértette az orvostársadalmat - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa.

Mesterházy Attila a közelmúltban egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra.

Pesti Imre közölte: pártja azt gondolta, hogy az MSZP bocsánatot fog kérni, mert ilyen mondat után egy európai országban ezt teszik. Ez viszont nem történt meg, ezért a Fidesz a parlament hétfői ülésnapján interpellációban "készteti állásfoglalásra" az MSZP-frakciót. Megkérdezik Székely Tamás egészségügyi minisztert is, hogy ő maga azonosul-e Mesterházy Attila kijelentésével.

Kitért arra is, hogy eddig egyetlen szocialista politikus sem határolódott el ettől a kijelentéstől, ami azt jelenti, hogy azonosultak vele. Hozzátette: az orvosszövetségeket, kamarákat is komolytalannak tekintik a szocialisták és Rácz Jenő, volt egészségügyi minisztert is "majdhogynem hülyének tartják", amiért elhatárolódott a mondattól.

A fideszes politikus megjegyezte: biztos abban, hogy ezeket a mondatokat nem Mesterházy Attila orvos édesapja sugallta. Megdöbbentőnek nevezte, hogy egy orvos családba született fiú ilyen "megengedhetetlen" mondatokat mondjon.

Úgy vélte folytatódik az "őszödi mentalitás", ezt folytatja az MSZP és Mesterházy Attila is.

Hangsúlyozta: Mesterházy Attilának bocsánatot kell kérnie kijelentéséért, az MSZP-nek pedig vagy el kell határolódnia attól, vagy szintén bocsánatot kell kérnie.