Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Steiner: Hagyó semmi olyat nem tehetett, amiről Demszky ne tudott volna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sem Hagyó Miklós, sem Ikvai-Szabó Imre, sem pedig Horváth Csaba főpolgármester-helyettes nem tehetett olyat, amiről a főpolgármester ne tudott volna - mondta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője szerdán, Demszky Gábor előző napi kijelentéseire reagálva.

Demszky Gábor főpolgármester kedden azt mondta az Inforádióban, hogy a végkielégítési botrány kirobbanása után megingott Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesbe vetett bizalma, ezért adta át a BKV-val kapcsolatos feladatokat a másik helyettesnek, Horváth Csabának.

A főpolgármester szerint, mivel időközben a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének fővárosi koalíciója is felbomlott, folyamatosan napirenden volt a kérdés: milyen felelősség terheli Hagyó Miklóst, aki a közlekedési társasághoz vitte Antal Attilát, majd annak távozása után Balogh Zsolt, a korábbi általános vezérigazgató-helyettes megbízására tett javaslatot.

Steiner Pál erre reagálva azt mondta: "nehéz definiálni", hogy pontosan milyen munkát nem végzett el Hagyó Miklós, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Mint hangsúlyozta: a várost a főpolgármester vezeti, ezért sem "barátságos" megközelítés a főpolgármester és helyetteseinek felelősségét szétválasztani ilyen módon.

"Azért is léptünk ki a koalícióból, mert egyetlen olyan javaslatunkat sem fogadták el, amely feszesebbé tette volna az irányítást" - mondta Steiner Pál.

A rendőrség kedden vette őrizetbe Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Antal Attilát aznap hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.