eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Steiner: Hagyó semmi olyat nem tehetett, amiről Demszky ne tudott volna

Sem Hagyó Miklós, sem Ikvai-Szabó Imre, sem pedig Horváth Csaba főpolgármester-helyettes nem tehetett olyat, amiről a főpolgármester ne tudott volna - mondta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője szerdán, Demszky Gábor előző napi kijelentéseire reagálva.

Demszky Gábor főpolgármester kedden azt mondta az Inforádióban, hogy a végkielégítési botrány kirobbanása után megingott Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesbe vetett bizalma, ezért adta át a BKV-val kapcsolatos feladatokat a másik helyettesnek, Horváth Csabának.

A főpolgármester szerint, mivel időközben a Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének fővárosi koalíciója is felbomlott, folyamatosan napirenden volt a kérdés: milyen felelősség terheli Hagyó Miklóst, aki a közlekedési társasághoz vitte Antal Attilát, majd annak távozása után Balogh Zsolt, a korábbi általános vezérigazgató-helyettes megbízására tett javaslatot.

Steiner Pál erre reagálva azt mondta: "nehéz definiálni", hogy pontosan milyen munkát nem végzett el Hagyó Miklós, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Mint hangsúlyozta: a várost a főpolgármester vezeti, ezért sem "barátságos" megközelítés a főpolgármester és helyetteseinek felelősségét szétválasztani ilyen módon.

"Azért is léptünk ki a koalícióból, mert egyetlen olyan javaslatunkat sem fogadták el, amely feszesebbé tette volna az irányítást" - mondta Steiner Pál.

A rendőrség kedden vette őrizetbe Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Antal Attilát aznap hallgatták ki gyanúsítottként a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében. A volt vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×