eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A BKV vacillál a bérletesek kártérítésén

A BKV vezetése várhatóan a hét közepére dönt arról, hogyan kártalanítják azokat az utasokat, akiknek bérletük van - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Hétfő reggel az index.hu beszámolója szerint hosszú sorok kígyóztak több BKV-pénztárnál, és nagy volt a bizonytalanság azok között, akiknek a múlt heti sztrájk alatt járt le a BKV-bérlete, mikortól vegyenek újat.

A bérletesek esetleges kárpótlásáról a BKV vezetése várhatóan a hét közepére dönt - mondta az InfoRádiónak Székelyné Pásztor Erzsébet, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Az Index azt írta, hogy a kedvezmény a már lejárt bérletek esetében csak a most megvett új bérletekkel vehető majd igénybe. A portál tapasztalata szerint sokan egyszerűen oldják meg a kérdést: jegyet vesznek addig, míg ki nem derül, mi lesz a kompenzációval.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója még csütörtökön elképzelhetőnek mondta, hogy a sztrájk miatt meghosszabbítják majd a bérletek érvényességét. Mint mondta, ellentételezni kell azokat a bérlettel rendelkező utasokat, akik a sztrájk idején nem kapják meg a számukra szükséges szolgáltatásokat.

A vezérigazgató Szabó Máté ombudsman nem sokkal korábban kiadott közleményére reagálva úgy fogalmazott: amikor valaki bérletet vásárol, lényegében szerződést köt a BKV Zrt.-vel.

Kocsis István akkor azt mondta, szakembereinek már a feladatot, hogy vizsgálják meg a kérdést, annak érdekében, hogy a BKV tisztességesen járjon el. Szabó Máté ombudsman az InfoRádióban úgy fogalmazott: a BKV-nak a sztrájk befejezése után javaslatot kell tennie a havibérlettel rendelkezők kompenzálására, mert a munkabeszüntetés után valamilyen módon kárpótolnia kell a bérletet megváltókat. Szabó Máté azt mondta: amennyiben nem ajánl semmit a BKV, akkor be lehet perelni a céget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×