Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A BKV vacillál a bérletesek kártérítésén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV vezetése várhatóan a hét közepére dönt arról, hogyan kártalanítják azokat az utasokat, akiknek bérletük van - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Hétfő reggel az index.hu beszámolója szerint hosszú sorok kígyóztak több BKV-pénztárnál, és nagy volt a bizonytalanság azok között, akiknek a múlt heti sztrájk alatt járt le a BKV-bérlete, mikortól vegyenek újat.

A bérletesek esetleges kárpótlásáról a BKV vezetése várhatóan a hét közepére dönt - mondta az InfoRádiónak Székelyné Pásztor Erzsébet, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Az Index azt írta, hogy a kedvezmény a már lejárt bérletek esetében csak a most megvett új bérletekkel vehető majd igénybe. A portál tapasztalata szerint sokan egyszerűen oldják meg a kérdést: jegyet vesznek addig, míg ki nem derül, mi lesz a kompenzációval.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója még csütörtökön elképzelhetőnek mondta, hogy a sztrájk miatt meghosszabbítják majd a bérletek érvényességét. Mint mondta, ellentételezni kell azokat a bérlettel rendelkező utasokat, akik a sztrájk idején nem kapják meg a számukra szükséges szolgáltatásokat.

A vezérigazgató Szabó Máté ombudsman nem sokkal korábban kiadott közleményére reagálva úgy fogalmazott: amikor valaki bérletet vásárol, lényegében szerződést köt a BKV Zrt.-vel.

Kocsis István akkor azt mondta, szakembereinek már a feladatot, hogy vizsgálják meg a kérdést, annak érdekében, hogy a BKV tisztességesen járjon el. Szabó Máté ombudsman az InfoRádióban úgy fogalmazott: a BKV-nak a sztrájk befejezése után javaslatot kell tennie a havibérlettel rendelkezők kompenzálására, mert a munkabeszüntetés után valamilyen módon kárpótolnia kell a bérletet megváltókat. Szabó Máté azt mondta: amennyiben nem ajánl semmit a BKV, akkor be lehet perelni a céget.