Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vona Gábor a Jobbik kormányfőjelöltje

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vona Gábor pártelnök a Jobbik miniszterelnök-jelöltje - jelentette be a párt. A tájékoztatás szerint a tömörülés államfőjelöltje Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő.

Magyarország leghitelesebb kormányfő-jelöltjeként mutatta be Vona Gábort a Jobbik szóvivője, Duró Dóra a Parlament Caféban tartott sajtótájékoztatón. A pártelnök - miniszterelnök-jelölt szerint január 16-ai kampánynyitójukon csattanós választ adnak azoknak, akik azt mondják, hogy nincs programjuk, ugyanis akkor nyilvánosságra hozzák szakpolitikai elképzeléseiket. Vona Gábor furcsállta, hogy miközben mások programjuk hiányáról beszélnek, az elmúlt időszakban több párt is a Jobbik programjából lopkodott.

Úgy vélte, az országgyűlési választás nem egyszerűen a kormányváltásról szól, az emberek az elmúlt 20, illetve 60 évről szavaznak majd. A miniszterelnök-jelölt közölte: radikális változásokra van szükség Magyarországon.

A politikus három fő területet emelt ki: a gazdasági helyzet és a közbiztonság javítását, valamint a nemzeti ébredés programjának megvalósítását. Vona Gábor egyetért a Fidesz elnökével abban, hogy egymillió munkahelyet kellene létrehozni, azonban a Jobbik vezetője szerint ez elképzelhetetlen anélkül, hogy nem konfrontálódnának a multinacionális vállalatokkal és nem adóztatnák meg őket. Ezen kívül szerinte szükség van az államadósság és a szociális kérdések megoldására is. A közbiztonság területén pedig a párt a rendőrség mellett a vidéki emberek biztonságának érdekében felállítaná a csendőrséget.

Vona Gábor bejelentette, hogy Morvai Krisztina európai parlamenti képviselőjüket köztársasági elnöknek jelölik. Morvai Krisztina ezt követően a nemzeti önrendelkezés idejéről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a 2010-es országgyűlési választásnak fordulópontnak kell lennie és vissza kell szereznie az államnak az elherdált nemzeti vagyont.