Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kutyafitnesz uniós pénzből - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kutyafitnesz létesül a Nógrád megyei Drégelypalánkon uniós támogatással - írja a Népszabadság. Az eset nemrégiben a parlamentben is szóba került, amikor Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke az uniós pénzek rossz felhasználására hívta fel a figyelmet.

A cég pályázati anyaga azonban nem kutyafitneszközpont építéséről szól. Állatgyógyászati projektjükben egy elsősorban kutyák számára kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztését, egy rehabilitációs, életminőség- és egészségmegőrző termékcsaládra épülő szolgáltatás kidolgozását vállalták. A vállalkozók bíznak abban, hogy az új szolgáltatásukkal állatéletprogramot valósítanak majd meg a tudatos kutyatartók körében.

Újabb átszervezési hullám söpörhet végig a hazai közutak fenntartásáért felelős szervezeten, amelynek - valamiért - épp a kormányváltás előtti napokban kell majd lezárulnia - olvasható a Magyar Nemzetben. A vezérigazgató szerint a takarékosság a cél, közutas szakemberek szerint azonban a jelenleg is kritikán aluli teljesítményt nyújtó közútfenntartó teljes szétzilálásához vezethet az elbocsátásokkal is járó akció.

Az index.hu úgy tudja: összesen több mint hárommillió forintot vett fel két cég a BKV-tól az elmúlt években tanácsadás címén. A hivatalos feljegyzések szerint a megbízási díjak többségét Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének végzett személyes tanácsadás címén utalták. A BKV feljelentést tett, mert a vállalat szerint nem történt munkavégzés.

A Napi Gazdaság információi szerint a tulajdonosi viták mellett immáron egy 882 milliós, az APEH által feltárt fiktív tőkeemelés és egy munka nélkül felvett 100 milliós sikerdíj is gazdagítja az új, egerszalóki termálhotel történetét. Miután a héten záruló zártkörű értékesítési pályázat nagy valószínűséggel nem jár eredménnyel, a rendőrségi eljárásokkal tűzdelt több mint tízmilliárdos beruházást a kisebbségi részvénycsomagot birtokló Magyar Fejlesztési Bank lesz kénytelen továbbvinni. A társaságnál elszántak: a problémák ellenére jövő márciusban átvágják a szalagot a különleges adottságokkal rendelkező hotel megnyitóján.

A Világgazdaság arról számol be, hogy dupla szorításban vannak a hazai szeszipari gyártók: a válság miatt visszaesett a fizetőképes kereslet, a júliusi jövedékiadó- és áfaemelés pedig jelentősen megdrágította az italokat. Ennek megfelelően a lap által megkérdezett gyártók arról számoltak be, hogy az idei első fél év stagnálása után csupán nyár végére következett be visszaesés a forgalomban. Próbálnak túlélni, ezért a minőségi pálinkára helyeznek nagyobb hangsúlyt.

A magyarországi részvénypiac rövid és hosszú távú kilátásairól készített összeállítást a portfolio.hu az alapkezelők véleménye alapján. A pesszimista álláspontok okairól részletek a portálon.