eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tótkomlósi választás: ünneplés könnyű testi sértéssel

Könnyű testi sértés miatt feljelentette a baloldali érzelmű tótkomlósi kocsmáros azt a férfit, aki többedmagával ünnepelte a helyi időközi polgármester-választáson aratott jobboldali győzelmet, és közben bántalmazta őt - írta a Békés Megyei Online (BEOL) hétfőn.

Az internetes portál beszámolója szerint vasárnap este Matajsz Andrást, a helyi Faház nevű vendéglátó-ipari egység kocsmárosát "Ég a gyertya ég, és ég a faház" szöveggel hívta fel telefonon dr. Pertics Attila állatorvos, amiből Matajsz arra következtetett, hogy a helyi időközi polgármester-választáson a jobboldal nyert. Később, szintén a jobboldal részéről azért keresték meg, hogy az ünnepléshez pezsgőt szeretnének vásárolni tőle.

"A kocsmába mentem, ott találkoztam több jobboldali politikussal és Pertics doktorral. Szó szót követett, a szócsata során többször megfenyegetett a doktor, majd szembefordult velem és széttépte rajtam az inget. (...) Amikor beült az autójába, én az anyósülés felőli oldalon állva azt akartam neki mondani, hogy neki is van családja, neki is fel kell azokat nevelni... De, nem volt esélyem végigmondani, kinyúlt az ablakon, berántott, karmolt, ahol ért. Én is mondtam olyanokat, hogy, ha tehetném kilyukasztanám a fejét. Méltatlan szócsata zajlott közöttünk. A csetepaté után látleletet csináltattam, és feljelentést tettem" - sorolta a BEOL-nak a kocsmáros, aki egyébként a helyi polgárőrök parancsnoka.

A portál megkeresésére Pertics Attila elmondta, hogy viccnek szánta a telefont, szerinte emiatt volt idegesebb a kocsmáros.

"Amit csináltam, vállalom. Ez két magánember akciója volt. Nálam akkor szakadt el a cérna, amikor a családomat felemlegette. A történtek után én is elmentem a rendőrségre, elmondtam a történteket" - válaszolt Pertics doktor az internetes portál kérdésére, majd hozzátette, hogy nem büszke a történtekre.

Virág Zsuzsánna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: az orosházi rendőrkapitányágon könnyű testi sértés miatt tett magánvádas feljelentést Matajsz András. Mivel a feljelentő magánindítványt tett, ügyét soron kívül fogják továbbítani az illetékes bíróságra.

A tótkomlósi időközi polgármester-választást Garay Rita (Fidesz) nyerte 52,24 százalékos arányban, míg a második helyet a függetlenként, de az MSZP és a Munkáspárt támogatásával induló Gyivicsánné Szenczi Irén szerezte meg 42,92 százalékos szavazati aránnyal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×