Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meghalt a téti ámokfutó - képgaléria

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az InfoRádió értesülése szerint a kórházban belehalt sérüléseibe az a téti férfi, aki péntek délelőtt halántékon lőtte magát. A 41 éves férfi péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában.

Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a rendőrök déli egy óra körül fejezték be a helyszínelést és elszállították azt az autót is, amit a 41 éves férfi szinte teljesen szitává lőtt.

Az egyik szomszéd szerint a férfi öccse meggyilkolásáért ült börtönben, elsősorban ezért tartottak tőle. A környéken élők a szülőket nagyon rendes embereknek ismerik, az édesapa mozgássérült, csendes ember.

Megverte az igazgatónőt

A férfi péntek reggel a helyi nyugdíjasotthonba ment, ahová korábban rendszeresen bejárt és besegített a munkákban, ám a közelmúltban eltanácsolták. A férfi megverte az intézmény igazgatónőjét, akit orrcsonttöréssel szállítottak kórházba - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

A megvert nő férje szerint a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni.

A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.

A házastárs közölte, hogy a férfi ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is, majd péntek reggel bántalmazta feleségét.

Kifejtette: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

Elbarikádozta magát

A férfi a bántalmazást követően hazament, és elbarikádozta magát a házban. A helyszínre érkező rendőröket fegyverrel fogadta, és hasba lőtt egy 30 év körüli rendőrt. Kocsis Tünde közölte, hogy a férfi reggel óta több tucat lövést adott le a házból, autókra is célzott.


Fotó: Mihádák Zoltán (képgaléria)

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a 41 éves férfi egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt.

Kocsis Tünde arról is beszámolt, hogy a férfi már régóta készült az öngyilkosságra, a túsztárgyalónak pedig azt mondta: nem adja meg magát a rendőröknek mert tudja, hogy súlyos börtönbüntetés vár rá. A férfi búcsúlevelet is hagyott.

A rendőrnek súlyos hasi sérülései vannak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőr súlyos hasi sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a győri a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A lövöldözésben egy mentőtiszt is könnyebb sérüléseket szenvedett egy gellert kapott golyótól.

Hanganyag: Kálló Izabella