eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Meghalt a téti ámokfutó - képgaléria

Az InfoRádió értesülése szerint a kórházban belehalt sérüléseibe az a téti férfi, aki péntek délelőtt halántékon lőtte magát. A 41 éves férfi péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában.

Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a rendőrök déli egy óra körül fejezték be a helyszínelést és elszállították azt az autót is, amit a 41 éves férfi szinte teljesen szitává lőtt.

Az egyik szomszéd szerint a férfi öccse meggyilkolásáért ült börtönben, elsősorban ezért tartottak tőle. A környéken élők a szülőket nagyon rendes embereknek ismerik, az édesapa mozgássérült, csendes ember.

Megverte az igazgatónőt

A férfi péntek reggel a helyi nyugdíjasotthonba ment, ahová korábban rendszeresen bejárt és besegített a munkákban, ám a közelmúltban eltanácsolták. A férfi megverte az intézmény igazgatónőjét, akit orrcsonttöréssel szállítottak kórházba - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

A megvert nő férje szerint a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni.

A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.

A házastárs közölte, hogy a férfi ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is, majd péntek reggel bántalmazta feleségét.

Kifejtette: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

Elbarikádozta magát

A férfi a bántalmazást követően hazament, és elbarikádozta magát a házban. A helyszínre érkező rendőröket fegyverrel fogadta, és hasba lőtt egy 30 év körüli rendőrt. Kocsis Tünde közölte, hogy a férfi reggel óta több tucat lövést adott le a házból, autókra is célzott.

<

Fotó: Mihádák Zoltán (képgaléria)

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a 41 éves férfi egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt.

Kocsis Tünde arról is beszámolt, hogy a férfi már régóta készült az öngyilkosságra, a túsztárgyalónak pedig azt mondta: nem adja meg magát a rendőröknek mert tudja, hogy súlyos börtönbüntetés vár rá. A férfi búcsúlevelet is hagyott.

A rendőrnek súlyos hasi sérülései vannak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőr súlyos hasi sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a győri a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A lövöldözésben egy mentőtiszt is könnyebb sérüléseket szenvedett egy gellert kapott golyótól.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×