eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Új aranyláz Budapesten

Az arany világpiaci árának emelkedése rendkívül keresetté tette a BÁV Zrt. által 135 ezer forintért árusított egyunciás aranytömböket, az utánpótlás azonban akadozik - írja a Napi Gazdaság. Lapszemle.

Egy futballpálya-nagyságú aszteroida csapódhat január 30-án a Marsba, az ütközés azonban nem fenyegeti a Földet - állítják amerikai és orosz kutatók. Napról napra egyre kisebb a marsi becsapódás veszélye, két nappal ezelőtt egy a tízezerhez volt a valószínűsége az ütközésnek. Ha mégis becsapódna a Mars felszínébe, az esemény az ottani egyenlítő környékén történne - írja a Népszabadság.

A Magyar Nemzetben olvashatnak arról, hogy miközben a posta darabonként 200 ezer forintért vásárolt kerékpárokat, a korábbi beszállító Schwinn-Csepel ennek az árnak az ötödéért látta el megbízható biciklikkel a postát. A cég vezetője szerint bennfentes társaság nyerhetett. Eközben a Trancparency International magyarországi tagozata többek között a postai kerékpár-botrányra hivatkozva rámutatott: a hazai közbeszerzéseknek csak 10 százaléka zajlik szabályosan.

Az Index arról közöl írást, hogy elutasította a Zsanett-ügyben gyanúsított rendőrök panaszait a Fővárosi Főügyészség. A rendőrök azt akarták elérni, hogy a vesztegetés ügyében használt minősítést változtassák meg, vagyis ne bizonyítottság hiányában szüntessék meg az eljárást, hanem bűncselekmény hiányában. Zsanett ügyvédjének beadványáról még nem döntöttek.

Jelenleg négy adócsomagról egyeztet a koalíció, ezek egyike léphet hatályba jövőre - értesült a Világgazdaság. A szabad demokraták támogatnák az egykulcsos adórendszer felé mutató lépéseket, az MSZP azonban még mindig nem hajlik erre. Emellett komoly vita folyik arról is, hogy mekkora mozgástér áll a kabinet rendelkezésére a 2009-es átalakítások végigvitelére.

Újra kitört Pesten az aranyláz - ez a címe a Napi Gazdaság cikkének. Az arany világpiaci ára átlépte a 890 dollárt, ami ismét rendkívül keresetté tette a BÁV Zrt. által a világpiaci árnál olcsóbban, 135 ezer forintért - mintegy 785 dollárért - árusított egyunciás aranytömböket. Az olcsó vételekre vadászó befektetőknek azonban várniuk kell, mert az utánpótlás akadozik.

Az APEH szándékai szerint ebben az évben egyszerűsödik majd a bevallások folyamata, kevesebb nyomtatvánnyal kell bajlódnunk és bővül az elektronikusan benyújtható dokumentumok köre is - áll a penzcentrum.hu írásában. Szigorodnak ugyanakkor az ellenőrzési szabályok és az ezekhez kapcsolódó szankciók. A weboldal a magánszemélyeket érintő változásokat tekinti át.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×