eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

"A kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől"

A Fidesz szerint 2008 a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára. Iván László, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádiónak azt mondta: a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe belépők számára 8 százalékkal kevesebb lesz a járandóság összege, mivel változik a számítás módszere.

A Fidesz szerint a 2008-as év a szociális rombolás éve lesz a nyugdíjasok számára is, hiszen a kormány intézkedései miatt csökkennek a nyugdíjak - hangsúlyozta Iván László, a Fidesz szakpolitikusa.

A politikus az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetőjének bejelentésére reagált, miszerint az idén átlagosan 3600 forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Iván László szerint ez átlagszám, a valós helyzet azonban az, hogy a nyugdíjasinfláció idén elérheti 10-12 százalékot, miközben a nyugdíjrendszerbe 2008-ban belépők számára mintegy 8 százalékkal csökken a járandóság összege, miután másfajta módszerrel - ahogy fogalmazott: "ámítástechnikai" módszerrel - állapítják meg a nyugdíjat.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy a munkát vállaló nyugdíjasoktól a minimálbér 12-szeresének elérése után megvonják a nyugdíjat.

Iván László kijelentette: a kormányt óriási felelősség terheli, amiért nem becsüli az életkort, a szegénységet, és semmibe veszi a nyugdíjasok sorsát.

A politikus szerint ebben az évben a kormány újabb egyhavi nyugdíjat vesz el az idősektől, azok után, hogy tavaly egyet már elvett a konvergenciaprogram megszorításai miatt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×