Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Ez a kormány már nem épít magának saját városrészt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem készülnek el határidőre a kormányzati negyed tervei, szakértők szerint a késés miatt ez a kabinet már biztosan nem épít magának saját városrészt.

A Magyar Nemzet arról ír: valóságos segélykiáltást tett közzé a napokban a kormányzati negyed projektet a nyilvánosság előtt mindeddig támogató építészkamara fővárosi szervezete. Mivel a szakértők nem fogadták el a vázlattervet, kétségessé vált, hogy tartani lehet az engedélyezési terv szállítási határidejét.

A Népszabadság arról számol be, hogy miközben Pécs közgyűlése csütörtökön elfogadta az Európa Kulturális Fővárosa 2010 rendezvény megvalósíthatósági tanulmányát, úgy tűnik, a kormány kevésbé bizakodó.

A közgyűlés zárt ülése után Tasnádi Péter polgármester kijelentette: időre elkészül az öt nagyberuházás, bár az Összefogás Pécsért Egyesület szerint ehhez már-már csodára lesz szükség. Ugyanakkor a lap úgy tudja, 19-én a kormány ülésének egyik tervezett napirendje az EKF, egyrészt a kulturális programok, másrészt a beruházások készültségi szintje.

Az Index arról ír, hogy az Európai Parlamenthez és a magyar ügyészséghez fordult egy természetvédő szervezet, mert fatolvajok kivágták a sajóládi erdőt.

Az erdő az Európai Unió Natura 2000 hálózatához tartozott, de senki sem védte meg. A Tiszántúli Természetvédők Társulata az eddigi legnagyobb visszafordíthatatlan természetkárosításnak tarja a sajóládi erdő kivágását.

A dél-borsodi erdő 98 százalékát tolvajok vágták ki, 180 hektárból mindössze kettő maradt meg. A tölgy-kőris-szil ligeterdő a környéken egyedülálló volt, számos védett állat is lakta.

Magyarország Lengyelországgal együtt a legkritikusabb értékelést kapta az Európai Bizottságtól a lisszaboni versenyképességi célok elérését szolgáló nemzeti reformprogramok végrehajtásának idei felülvizsgálatakor.

A Világgazdaság arról számol be: Brüsszel szerint hazánk "korlátozott előrehaladást" ért el 2005 és 2007 között. A lapnak nyilatkozó bizottsági szakértő a munkavégzésre és a munkaerőpiacon maradásra serkentő újabb ösztönzők bevezetése terén tartja a legsürgetőbbnek a további előrelépést.

Szerinte ugyanis alapvető probléma Magyarországon, hogy tömegesen vonulnak nyugdíjba a nyugdíjkorhatár elérése előtt.

Milliárd dolláros veszteségek és egészen extrém, akár 1000 százalék feletti nyereségek - 2007-ben mindkét szélsőség kijutott a befektetőknek. A Portfolio a gigantikus bukásokat és hozamokat veszi számba.

A végletek egyértelműen a szélesebb hitelválsággá terebélyesedett jelzálogpiaci problémáknak tudhatók be, amelyek sok alapot derékba törtek, míg azon keveseknek, akik idejében felismerték a kitörni készülő vihart, mesés nyereségeket hoztak. Az éves összegzést a gazdasági portálon olvashatják.

A Pénzcentrum budapesti ingatlankörképében a legszembetűnőbb szélsőségekről számol be. Három hónappal ezelőtt a portál már kísérletet tett arra, hogy egy csokorba gyűjtse a legdrágább és legolcsóbb budapesti lakásokat.

A vizsgált adatbázisok szeptemberben arról tanúskodtak, hogy 3-4 milliótól 300 millió forintig szinte hihetetlen szélsőségek között, széles paletta várja a Budapesten keresőket. Változott valami azóta? - a Pénzcentrum elemzéséből ez is kiderül.