Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Akár már januárban elkelhet a Balaton szelet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már most többek érdeklődését felkeltette a hamarosan eladósorba kerülő Balaton szelet márka. A jelenlegi jogtulajdonos a márkát egy uniós versenyjogi döntés értelmében lesz kénytelen eladni, s akár már januárban \"piacra dobhatja\" azt.

A Népszabadság azt írja, hogy már most többek érdeklődését felkeltette a hamarosan eladósorba kerülő Balaton szelet márka. A Bonbonetti Kft.-nél például komolyan foglalkoznak a közismert hazai édességhez tartozó jogok megvásárlásával. A Kraft ezeket egy uniós versenyjogi döntés értelmében lesz kénytelen eladni, s akár már januárban "piacra dobhatják" a Balaton márkát.
Egyes szakemberek szerint a Balaton szelet mára olyan márkává vált, amelyre akár önálló céget is érdemes volna alapítani és önmagában gyártani, eladni a terméket. A Balaton szelet a szeletes csokoládék piacán ugyanis öt százalék körüli részesedéssel bír.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy csaknem két és fél milliárd forint értékben, ingatlancserével és -felújítással ellentételezi Magyarország az Egyesült Államoknak, hogy papíron hat évtized után visszakapja az állam Táncsics Mihály budavári börtönének épületét az amerikaiaktól. A napokban a parlament által is jóváhagyott ügyletet a tavalyi Bush-látogatás gyorsította fel, vannak, akik nemzeti emlékhelyből luxuslakóparkot építenének. A lap információja szerint ugyanis üzleti-építészi körök szervezkednek, hogy luxuslakóparkot építsenek az ingatlanfejlesztők a tőke szemszögéből a három és fél milliárd forintos műemléki érték többszörösét érő területre.

A Világgazdaság számol be arról, hogy továbbra is nagy a bizonytalanság az amerikai hitelpiaci válság hosszú távú világgazdasági hatásait illetően - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) legfrissebb előrejelzéséből éppúgy, mint számos európai bankszakember utóbbi napokban tett nyilatkozataiból. Josef Ackermann, a Deutsche Bank elnöke nemrég azt mondta, hogy harmincéves pályafutásának legrosszabb válsága a mostani, hiszen ehhez képest az ázsiai, a latin-amerikai vagy az orosz krízis sokkal inkább regionális keretek között maradt.