eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy bécsi szállodában találták meg az eltűnt magyar fiatalokat

Egy bécsi szállodában találták meg azt a három fiatalt, akik néhány napja tűntek el Hajdú-Bihar megyéből. Eltűnésük okairól és Ausztriában való tartózkodásuk körülményeiről a rendőrség nem tudott beszámolni. Tarr László, az Országos Rendőr-Főkapitányság SIRENE Irodájának vezetője szerint az esetből az derült ki, hogy a magyar hatóság által szeptember elseje óta használt schengeni információs rendszer a gyakorlatban is jól működik.

A bécsi rendőrök a bejelentőlapok rutinellenőrzésekor találtak rá az eltűnt fiatalokra, akiket egy ifjúságvédelmi intézetben helyeztek el, majd értesítették a szülőket, akik még aznap haza is vitték a lányt és a két fiút - mondta el az InfoRádiónak Tarr László.

Azt nem tudni, milyen céllal utaztak Ausztriába - tette hozzá a SIRENE Iroda vezetője, aki szerint a történtek egyik legkiemelkedőbb szakmai értéke az, hogy a gyakorlatban is jól működik a schengeni információs rendszer.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×