eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb gyanúsított a Zuschlag-ügyben

Egy kiskunhalasi ügyvédet hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség a Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő és hét társa ellen folyamatban lévő ügyben.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese elmondta: Budapesten több helyen is házkutatást tartottak az elmúlt napokban, de további részleteket nem közölt.

Szabó Ferenc hangsúlyozta: Zuschlag János folytatólagos kihallgatását már több alkalommal kezdeményezték az ügyészségen, de a politikus eddig nem tett vallomást.

A megyei főügyész-helyettes emlékeztetett: a bizonyítási eljárás elhúzódása miatt már korábban kezdeményezték a Legfelsőbb Ügyészségen a november 17-én lejáró határidő meghosszabbítását.

A hvg.hu internetes portál szerdán azt írta, hogy az ügyben több zuglói szocialista politikus otthonában és irodájában is házkutatást tartott az ügyészség.

Zuschlag Jánost és hét társát különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A bíróság korábban három hónappal meghosszabbította a volt szocialista politikus és személyi titkára, Lados István és az ügyben gyanúsított Katus Ferenc előzetes letartóztatását is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×