eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

TASZ: veszélyes előírni, hogy az orvosnak ott kell lennie az otthonszülésnél

A nemzetközi trendekkel ellentétes, meglepően szigorú törvénytervezetet készít az egészségügyi tárca az otthonszülésről - közölte a Társaság a Szabadságjogokért egyesület elnöke. Dénes Balázs hozzátette: a javaslatban olyan feltételeket támasztanak az otthon szülő kismamáknak, amelyeket csak egy kórház tud teljesíteni.

Az európai mércékkel mérve elfogadhatatlanul szigorú és a trendekkel ellentétes szabályozást készül az egészségügyi tárca elfogadtatni az otthonszülésről - hangsúlyozta a Társaság a Szabadságjogokért egyesület elnöke.

Dénes Balázs kifejtette, hogy a tervek szerint egy vagy két orvosnak kötelező lenne jelen lennie az otthonszüléseknél, ám ettől nem lesz biztonságosabb az otthonszülés.

Káros és veszélyes azt előírni, hogy orvosnak kötelező jelen lenni az otthonszülésnél - emelte ki a TASZ elnöke.

Van olyan ország, ahol ezt a lépést már megtették, és a tapasztalatok szerint az orvosok a kórházban alkalmazott eljárásoknak és beidegződéseknek köszönhetően kevésbé biztonságossá tették az otthonszüléseket - mondta Dénes Balázs.

Két különböző szakma és felfogás az orvosoké és a bábáké, ám ha ezek keverednek a gyakorlatban, annak akár negatív eredménye is lehet - tette hozzá.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×