eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rendőrségi zöldszám titkai és a kegyetlen lézeres lehallgató

A rendőri jogsértések bejelentésére létrehozott zöldszámra érkezett telefonhívások csekély hányada volt érdemi bejelentés, ugyanis sokan nem tudják, mire is szolgál a telefonszám. Sokan más jellegű rendőrségi ügyekről akarnak tájékozódni ezen a számon keresztül, míg mások csak kíváncsiságból telefonálnak, ezzel nehezítve a rendőrök munkáját.

Egy hónap alatt a 4340 telefonhívás mindössze 2,5 százaléka, 109 hívás volt érdemi bejelentés a rendőrségi zöldszámon - mondta csütörtökön Szabadfi Árpád dandártábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese.

Az állampolgárok a 06-80-204-830-as telefonszámon jelenthetik be, ha rendőri törvénysértést, jogszabálysértést vagy olyan intézkedést észleltek, amelyek nem felelnek meg a szabályoknak, azonban rengeteg más jellegű hívást kapnak a rendőrök.

Volt olyan telefonáló, aki azt kifogásolta a zöld számon, hogy a szomszéd átpermetezett a kertjébe, egy másik jelentkező pedig trágár szavakkal reagált arra, hogy hosszú időn keresztül várakoztatták a hívás fogadása előtt.

Az alábbiakban három, a zöldszámra érkezett telefonhívás szövegét olvashatják, amelyeket a rendőrség hozott nyilvánosságra, illetve meghallgatható több felvétel is.

1. Aki csak ki akarta próbálni

Telefonáló: "Elnézést, ne haragudjon. Ki akartam próbálni ezt, amit a televízióban láttam, hogy esetleg netántán a rendőrségnek volna valami izéje. Mert engem elég sűrűn megtámadtak valaha. Most jelenleg nem, csak ki akartam próbálni."

2. "Ittas vezetés miatt elvileg"

Telefonáló: "Bejelentést szeretnék tenni."
Rendőrség: "Mi miatt, ki ellen?"
T.: "A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ellen."
R.: "Valamilyen bűncselekmény történt?"
T.: "Elvették a jogosítványomat, ittas vezetés miatt elvileg."

3. A kegyetlen lézeres lehallgató

Telefonáló: "Jó napot kívánok. Kérném szépen, most már lassan két hete, hogy önöket állandóan zavarom azzal, hogy a lézeres lehallgatót, ami a lakásunkra van irányítva, ki lesz kapcsolva. Megígérték, és sehol semmi."
Rendőr: "Máris intézem."
T.: "Tegnap az lett mondva, hogy két perc múlva ki lesz kapcsolva a lézersugár, és vártam egy órát, nem lett kikapcsolva. Újból hívtam, és egy rendőrnő mondta, hogy ki van kapcsolva. Mondom, hogy nincs kikapcsolva, és borzasztó, zavar, se tévét, se újságot nem olvashatok, mocskosul szid, káromkodik. Borzasztó moslék pofájuk van. Egy nő is ül mellette, aki nem rendőrnő, és olyanokat mond, hogy én szégyellem magamat helyettük."
R.: "Máris kikapcsoltatjuk."
T.: "Mikorra várható?"
R.: "Pár percen belül."
T.: "És ha nem?"
R.: "Olyan nincs."
T.: "Jó, akkor köszönöm szépen."

Szerző: Kaposi Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×