eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Demszky hallgat, hogy Brüsszel ne hallja meg

Az eredetileg megbecsült mérnökárhoz képest 23 milliárd forinttal többe kerül jelenleg a 4-es metró - mondta Demszky Gábor, ám a főpolgármester és helyettese több konkrét számot nem kívánt elárulni a metróval kapcsolatban, mondván: az negatívan befolyásolhatja az unióval folytatott tárgyalásokat a metró finanszírozásáról. Az InfoRádó értesülései szerint az eredeti mérnökárat 2002-ben 192 milliárd forintban állapították meg.

A főváros jelenleg tárgyalást folytat Brüsszellel arról, hogy az unió támogassa a 4-es metró építését - mondta el tájékoztatóján Demszky Gábor.

A főpolgármester nem kívánt számokat mondani arról, hogy mennyibe kerül majd a metró, egy összeget azonban elárult: "annyit tudunk, hogy az eredeti mérnökárhoz képest 23 milliárd forinttal többe kerül eddig a 4-es metró építése." Azt azonban, hogy mi volt az eredeti mérnökár, a főpolgármester nem volt hajlandó elárulni.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az újságírók türelmét kérte, mondván: nagyon közel van az időpont, amikor előállhatnak a pontos számokkal, időpontokkal.

A politikus hangsúlyozta: az uniós tárgyalásokat negatívan befolyásolhatja bármilyen "találgatás".

Mint azt az InfoRádió megtudta, az eredeti mérnökárat 2002-ben, a 4-es metró finanszírozására kötött banki megállapodás idején 192 milliárd forintban állapították meg.

A főpolgármester által említett 23 milliárd forintos többlet az eddig megkötött állomásépítési, alagútfúrási szerződések magasabb áron történt megkötéséből fakad, ám ebben nincs benne még a Bosnyák téri meghosszabbítás, vagy az a mintegy 80 milliárd forint, amelyet a főváros pluszban a felszíni létesítményekre, rendezésekre kívánna költeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×