eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán nyugdíjkorhatár-emelést jósol

A Fidesz elnöke szerint szembefordult az MSZP-vel és az SZDSZ-szel a tavasszal még a kormánypártokat támogató többség. Orbán Viktor a párt által kezdeményezett vitasorozat újabb rendezvényén úgy fogalmazott: a régi többség azért foszlott szét, mert képviselői becsapták és megtévesztették az embereket.

A Fidesz elnöke szerint kiderült a mai politikáról, hogy igazságtalan. És ezt azokkal az emberekkel fizettetik meg, akik erről nem tehetnek. Orbán Viktor rámutatott: a régi többség képviselői becsapták és megtévesztették a választókat.

Az ellenzéki politikus a jelenlegi koalíciót arrogánsnak és kioktatónak nevezte, amely nem egyeztet, nem hallgatja meg a szakmai szervezetek véleményét. Úgy fogalmazott: azok győzködnek arról, hogy vállaljuk a felelősséget önmagunkért, akik semmilyen intézkedésükért nem vállalják a felelősséget.

Ráadásul Orbán Viktor szerint a közpénzek ellenőrzésének minden módját kiiktatták, a köztársasági elnököt pedig félretájékoztatták. A Fidesz elnöke úgy vélte: a kormány által elindított reformok is megbuktak.

Orbán Viktor hozzátette: az igazságtalanság békétlenséget szül. A béke viszont az igazságosságra és a harmóniára épül. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője közölte: az általuk elindított, négy hónapon át zajló vitasorozattal azt szeretnék elérni, hogy a sokszínű, nem pártalapon létrejött új többségben megtalálják azokat a pontokat, amelyek összetartják őket.

A volt miniszterelnök szerint a még mindig jelenlévő korrupció és a monopóliumok gátolják az előrelépést. Ismételten hangsúlyozta a munkát támogató gazdasági rendszer megteremését, ahol az igazságos politikának a sikert és a szolidaritást egyszerre kell szolgálnia. Éppen ezért gazdaságpolitikai fordulatot, adócsökkentést és a családok segítését szorgalmazta.

A Fidesz elnöke úgy tudja, hogy a kormány a következő hónapokban bejelenti a nyugdíjkorhatár emelését. Egyúttal kiemelte: Magyarországon nem lehet rászorultsági alapon szociálpolitikát folytatni. Ugyanis sokan élnek a szürkegazdaságban. Ezért fordulhat elő, hogy például multimilliárdosok is igényelhetnek gázártámogatást.

A konferenciát tavaly ősszel bejelentő és megszervező Navracsics Tibor frakcióvezető a rendezvény nyitóelőadásában arról szólt, hogy a ehhez hasonló vitasorozatot a Fidesz legutóbb 10 évvel ezelőtt csinált, a Polgári Magyarországért címmel.

A konferencián felszólalt még Kovács Miklós, a Kárpátaljai Kulturális Szövetség elnöke, a KDNP-s Soltész Miklós, Vukovich Gabriella statisztikus, a KSH volt alelnöke, valamint Rónaszékiné Keresztes Mónika zenetanár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×