eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A közbiztonság jó, de a rezsi túl sok a lakótelepeken

Jobb véleménnyel vannak a lakótelepekről az ott élők, mint a belvárosiak, vagy a kertvárosiak - derült ki a Studio Metropolitana legutóbbi felméréséből. Ongjert Richárd, a társaság vezetője elmondta: nem reprezentatív felmérésük résztvevői kritizálták a lakótelepek arculatát, azonban meg voltak elégedve a közbiztonsággal.

A saját lakókörnyezetét, a saját lakótelepét mindenki jobbnak tartja, mint a többit. A felmérésből kiderül az is, hogy manapság főleg fiatalok választják a panellakásokat. Egy lakótelepi 50 négyzetméteres lakást ugyanis nagyjából annyiért tudnak megvenni, mint egy belvárosi garzont.

A tömbházban lakók nem szeretik a lakótelepek építészeti színvonalát, a monotóniát, és sokaknak nem tetszik az sem, hogy lerobbantak az épületek. Szintén problémát jelent még a lakótelepeken élők számára a magas rezsiköltség.

Sokaknak gondot jelent az, hogy a blokkházak környékén általában sok kis bolt van, de nincsenek olyan üzletek, ahol kényelmesen lehet bevásárolni, és megfelelő minőség és választék van.

A tömegközlekedéssel és az infrastruktúrával azonban általában elégedettek az emberek.

A többség jónak tartja a közbiztonságot is, és a játszótér ellátottságot is. Szerintük ez utóbbiakból épp elég van, bár sajnos elég elhanyagoltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×