eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fél világ Újpesten fog röhögni

Veterán beatdobos és egy volt lemezlovas lesz a két újpesti kisbíró. Az önkormányzat a jövőben az ő segítségükkel hirdeti ki a pályázatokat és a közérdekű információkat a kerületben.

A XXI. században rendhagyó ötletre az egész világ felfigyelt már. Mint azt a kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: már a Reuters és a BBC is bejelentkezett nála, hogy tudósítson az eseményről.

Az ötlet Derce Tamás polgármestertől származik, aki - miután a képviselő-testület döntött a helyi televízió és az önkormányzati lap megszüntetéséről - nem látott más lehetőséget a kerületi hírek kihirdetésére.

A polgármester dehonesztálónak tartja, hogy ehhez az eszközhöz kell nyúlnia.

Maga is úgy látja, hogy a fél világ a kerületen fog mulatni, ha a kisbíró munkába áll. Arra számít, hogy a képviselő-testület a következő ülésen ezért felülbírálja döntését a helyi médiumok felfüggesztéséről.

Beatdobos és lemezlovas

Derce Tamás ugyanakkor már megtalálta a megfelelő embereket a feladatra. Mint mondta, bejelentése óta rengetegen keresték meg azzal, hogy szívesen ellátnák a feladatot.

Bejelentkezett például egy debreceni kisbíró egyesület egyik tagja. Õ azonban egy beatdobos és egy egykori DJ mellett döntött. Õk ingyen is ellátnák a feladatot.

Trippon Norbert, a testület legnagyobb frakciójának, a szocialista képviselőcsoportnak a vezetője az InfoRádiónak korábban azt nyilatkozta, hogy a helyi lap és a tévé elfogult volt a polgármesterrel kapcsolatban.

Hozzátette: a közhasznú társasággá szervezés után várhatóan jövő év elején újra elindulhat a tévé és a lap. Kijelentette: Derce Tamás cinikus ötletével nem kíván foglalkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×