eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Révész Máriusz: "képviselőként parlamentert akartam játszani"

Nem a rendőrség szintjén, hanem "magasabban" keresendők a "rendőri brutalitás" okai - hangoztatta az eseményekben megsérült Révész Máriusz fideszes parlamenti képviselő, amikor kórházi ágyánál felkereste őt a Fidesz és a KDNP frakciójának vezetője.

"Én is végiggondolom, meg nyilvánvalóan meg is beszéljük még" - felelte a lapockatörést és fejsérülést szenvedett, sebeit a sajtó munkatársainak is megmutató politikus arra a kérdésre, tesz-e feljelentést az ügyben.

Közölte: sérüléseinek körülményeit csupán mások elmondásából ismeri, annyit azonban ő is elmondhat, gumibot ütésétől származnak a sérülései.

Révész Máriusz elmondta, hogy feleségével és két gyermekével vett részt a Fidesz megmozdulásán, és amikor tudomást szerzett arról, hogy az Astoriánál könnygázt vetettek be a rendőrök, megpróbált közbelépni.

"Parlamenti képviselőként parlamentert akartam játszani" - mondta testvére beszámolója alapján Révész Máriusz, megjegyezve, már egy hónapja, az MTV székházának ostroma idején is arra gondolt, hogy valamilyen módon közvetíteni kellene a felek között.

"Aki ezt a helyzetet előidézte, azt kellene felelősségre vonni" - mondta, azt hangsúlyozva, hogy azok a rendőrök is áldozatok, akiket kockakővel dobáltak meg.

"Nyilvánvaló provokáció" történt - vélekedett Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője.

A politikus szerint "a rendőrség meg akarta akadályozni, hogy a békés Fidesz-rendezvényről az ott résztvevők békésen hazamehessenek".

"Egy bejelentett és békés nagygyűlés helyszínén történt ez a támadás egy képviselő ellen" - hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×